Σκοτώνουν τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα στη Γερμανία

Η πανδημία του κοροναϊού, η οποία έπληξε και τις πωλήσεις των αυτοκινήτων, είχε ως αποτέλεσμα την προσφορά μεγάλων εκπτώσεων για στοκ αυτοκίνητα και σημαντικά οφέλη για τους αγοραστές. Κάτι που ισχύει και για την εγχώρια αγορά, αφού πολλές εταιρείες έχουν ανακοινώσει σημαντικές προσφορές για ετοιμοπαράδοτα αυτοκίνητα. Όσοι λοιπόν έχουν σκοπό να αποκτήσουν ένα καινούργιο αυτοκίνητο, τώρα είναι μια μεγάλη ευκαιρία.

Δείτε ακόμα: Οικογενειακό ηλεκτρικό VW σε τιμή χάρισμα!

Στην πρώτη χώρα σε πωλήσεις αυτοκινήτων στην Ευρώπη, στη Γερμανία, πολλά μοντέλα τα «σκοτώνουν», αφού προσφέρονται με άκρως δελεαστικές μειώσεις τιμών, προκειμένου να τονωθεί και εκεί η αγορά. Ειδικά τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, τα οποία ως γνωστόν έχουν υψηλές τιμές, διατίθενται με εκπτώσεις που ξεπερνούν ακόμα και το 50%!

Δείτε ακόμα: Το ρωσικό ηλεκτρικό Smart των 5.000 ευρώ

Σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό Focus και την εταιρία CAR (Center Automotive Research), το φθηνότερο αυτοκίνητο που διατίθεται τώρα στη Γερμανία, είναι το VW e-up! Μπορεί να αποκτηθεί στην τιμή των μόλις 11.243 ευρώ, έναντι 21.975 ευρώ αρχικής (23.750 ευρώ στην Ελλάδα), δηλαδή με έκπτωση της τάξεως του 50,3%. Τη μεγαλύτερη έκπτωση που φτάνει το 53,7% έχει το VW e-Golf, αφού πωλείται για μόνο 14.919 ευρώ (από 31.900 ευρώ αρχική τιμή). Πολύ χαμηλές τιμές με την έκπτωση έχουν ακόμα το smart EQ fortwo (12.579 ευρώ), το Skoda CITIGOe iV (13.089 ευρώ), καθώς και άλλα μοντέλα με τιμές κοντά στις 20.000 ευρώ, όπως μπορείτε να δείτε στον παρακάτω πίνακα.

Δείτε ακόμα: Ανοίγει η πλατφόρμα επιδότησης ηλεκτρικών οχημάτων

Get it on Google Play Download on the App Store