Σοκάρουν τα crash test της DEKRA (+videos)

Ο οργανισμός DEKRA (German Motor Vehicle Inspection Association) κάνει δοκιμές πρόσκρουσης που ξεφεύγουν από τα κλασικά όρια των crash tests, που έχουμε γνωρίσει μέσω του ανεξάρτητου οργανισμού EuroNCAP.

Η όλη διαδικασία αποτυπώθηκε σε video, όπου η σφοδρότητα της σύγκρουσης πραγματικά τρομάζει, ειδικά στις ταχύτητες των 75 και 84 χλμ./ώρα όπου κι έγιναν οι δοκιμές.

Δείτε ακόμα: 5 αστέρια για 7 νέα μοντέλα στις δοκιμές πρόσκρουσης (+videos)

Αυτή τη φορά οι ερευνητές αποφάσισαν να προσομοιώσουν τις πραγματικές συνθήκες μιας σύγκρουσης σε κολώνα, χρησιμοποιώντας ως «θύμα» το πρώτης γενιάς, ηλεκτρικό Nissan Leaf για να διαπιστώσουν αν τα ηλεκτρικά είναι το ίδιο ασφαλή με τα… συμβατικά αυτοκίνητα! Για το λόγο αυτό συνεργάστηκαν με το Πανεπιστημιακό Ιατρικό Κέντρο του Γκέτινγκεν, ενώ η δοκιμή πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του European New Car Assessment Programme.

Στα του τεστ τώρα, η ​​DEKRA πραγματοποίησε την σύγκρουση του Leaf σε στύλο με 75 χλμ./ώρα, με το πλάι και με 84 χλμ./ώρα για τη μετωπική πρόσκρουση. Σύμφωνα με τον ερευνητή ατυχημάτων της DEKRA, Markus Egelhaaf, «Τα μοτίβα ζημιών από τις δοκιμές σύγκρουσης είναι όμοια με αυτά που συναντάμε και στα αυτοκίνητα με κινητήρες εσωτερικής καύσης, ενώ στο ηλεκτρικό αυτοκίνητο το σύστημα υψηλής τάσης έχει κλείσει αξιόπιστα κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης. Παρά το γεγονός ότι η μπαταρία του κινητήρα υπέστη σοβαρές παραμορφώσεις, δεν ξέσπασε πυρκαγιά ».

Διαβάστε επίσης: Με 43 χλμ./ώρα, Ι.Χ. εξαϋλώνεται από νταλίκα! (+video)

Βλέποντας πάντως τις φωτογραφίες του μετά, είναι εξαιρετικά απίθανο κάποιος να έβγαινε ζωντανός από μια τέτοιας σφοδρότητας σύγκρουση, είτε οδηγούσε ηλεκτρικό, είτε ένα… κανονικό αυτοκίνητο, μιας και όπως βλέπετε κι εσείς, το Leaf έχει διπλώσει κυριολεκτικά στα δυο! Να θυμίσουμε πως οι πρώτες δοκιμές του EuroNCAP πραγματοποιήθηκαν το 2012, όπου το ηλεκτρικό Nissan Leaf είχε κερδίσει 5 αστέρια (89% για την προστασία των ενήλικων επιβατών, 83% για την προστασία των παιδιών).

 

 

Get it on Google Play Download on the App Store