«Στάχτη και μπούρμπερι» Audi RS 3 850 ίππων (+video)

Το Audi RS 3 δύσκολα θα βρεθεί κάποιος να πει πως χρειάζεται περισσότερη δύναμη. Βέβαια, από τη στιγμή που ο 2.5άρης TFSI είναι τόσο δεκτικός στη βελτίωση, και να μην θες σε βάζει στο τριπάκι. Σε ορισμένες περιπτώσεις, δε, σε παραβάζει. Το πρόβλημα είναι πως όταν ένα μοτέρ πιέζεται στα όρια του, η «κακιά η ώρα» δεν είναι μακριά.

Το κόκκινο Sedan που βλέπουμε λαμπαδιασμένο, είναι το ταχύτερο RS 3 στη Μεγάλη Βρετανία και ένα από τα πιο γρήγορα στον κόσμο. Ο πεντακύλινδρος τούρμπο έχει φτάσει στα 850 άλογα σταθερά, ενώ σε κάποια drag events αγγίζει τα 900 άλογα! Τούρμπο, εγκέφαλος, πολλαπλές εισαγωγής-εξαγωγής, σωθικά και πολλά ακόμα έχουν αντικατασταθεί, με αποτέλεσμα η χωρητικότητα να έχει ανέβει στα 2.6 λίτρα, ενώ ενισχυμένοι είναι οι συμπλέκτες του 7τάχυτου S tronic και το σύστημα τετρακίνησης quattro. Για το 400άρι χρειάζεται λιγότερο από 10 δλ., «γράφοντας» χρόνους μεταξύ 9,7-9,9 δλ.! Σε έναν αγώνα του carwow μάλιστα, είχε κερδίσει τόσο τη νέα Porsche 911 Turbo S όσο και μια BMW M5 Competition, βελτιωμένη στα 1.000 άλογα.

Το δημιούργημα της Eventuri πάντως, από εκεί που δεν το περίμενε το βρήκε. Κατά τη διάρκεια γυρίσματος video και φωτογράφισης, ξέσπασε πυρκαγιά στο χώρο του κινητήρα. Τα αίτια παραμένουν μέχρις στιγμής άγνωστα, ωστόσο το αποτέλεσμα φαίνεται: ολοκληρωτική καταστροφή του γερμανικού sport sedan και στάχτη δυο χρόνια εργασίας -και αρκετές χιλιάδες ευρώ- που επενδύθηκαν πάνω στο αυτοκίνητο. Δυστυχώς, οι Άγγλοι δεν είχαν εγκαταστήσει σύστημα πυρόσβεσης και ο πυροσβεστήρας στο πορτμπαγκάζ δεν ήταν αρκετός για να κοντρολάρει τις φλόγες. Οι ίδιοι παροτρύνουν όσους έχουν ή κατασκευάζουν βελτιωμένα αυτοκίνητα τόσο υψηλής απόδοσης, να μην κάνουν το ίδιο λάθος και να φροντίσουν για την παρουσία ολοκληρωμένου συστήματος πυρόσβεσης.

Get it on Google Play Download on the App Store