Στην παραγωγή για εκλεκτή πελατεία το Abarth 1000SP

Πριν 7 μήνες παρουσιάστηκε το πρωτότυπο 1000 SP από την Abarth, ως φόρος τιμής στο ιστορικό 1000 Sport Prototipo του 1966. Αρχικά, οι προθέσεις των Ιταλών ήθελαν το project να παραμένει στη μορφή του πρωτοτύπου, ως άτυπο δώρο για τα 55α γενέθλια μιας εκ των σημαντικότερων δημιουργιών τους. Τώρα, όμως, τα πράγματα άλλαξαν.

Σύμφωνα με το Auto Italia Magazine, η Abarth θα βάλει στην παραγωγή το κεντρομήχανο roadster για πολύ λίγα κομμάτια και με ανάλογα υψηλό αντίτιμο. Όπως αναφέρει το ιταλικό περιοδικό, 5 αυτοκίνητα θα κατασκευαστούν (πλέον του πρωτοτύπου) έναντι 170.000 ευρώ έκαστο! Τιμή – «φαρμάκι», αναλογιζόμενοι πως το 1000SP αποτελεί στην ουσία παραλλαγή της Alfa Romeo 4C Spider.

Το νέο 1000SP χρησιμοποιεί το ανθρακονημάτινο σασί, τις αναρτήσεις και το αλουμινένιο υποπλαίσιο της Μιλανέζας, έχοντας φυσικά στο επίκεντρο τον 1.75 τούρμπο. Η απόδοση παραμένει στα 240 άλογα και η κίνηση μεταφέρεται στους πίσω τροχούς, μέσω του 6τάχυτου αυτόματου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη. Περαιτέρω τεχνικά χαρακτηριστικά δεν ανακοινώνονται, ωστόσο μπορούμε να περιμένουμε βάρος κάτω από 1.000 κιλά και επιτάχυνση επιπέδου 4,5 δλ. για το 0-100 χλμ./ώρα, με μια τελική ταχύτητα στην περιοχή των 250 χλμ./ώρα.

Δεδομένου ότι το Abarth προσανατολίζεται για χρήση ως track car, δεν θα προκαλούσε έκπληξη η παρουσία πιο εστιασμένου στησίματος της ανάρτησης και αναβαθμίσεων σε επί μέρους εξαρτήματα (ψαλίδια, αμορτισέρ, φρένα) συγκριτικά με την 4C. Εξάλλου, για αυτοκίνητο υπερδιπλάσιας τιμής μιλάμε – έστω, σε συλλεκτική μόρφη.

Get it on Google Play Download on the App Store