Στο σφυρί οι BMW του Ντιέγκο Μαραντόνα

Πριν από περίπου ένα χρόνο, η είδηση για το θάνατο του Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα συγκλόνισε ολόκληρο τον πλανήτη. Η 25η Νοεμβρίου του 2020 καταγράφηκε ως η ημερομηνία, που ίσως ο καλύτερος ποδοσφαιριστής όλων των εποχών πήρε την άγουσα για τα αποδυτήρια των ουρανών. Κατά πολλούς, ο Θεός επέστρεψε στο σπίτι του. Και άφησε πίσω του μια μεγάλη κληρονομιά.

Παρά τις καταχρήσεις και τον σπάταλο βίο του, η περιουσία του συμβόλου της μπάλας παρέμεινε σε υψηλά επίπεδα. Σύμφωνα με δημοσιεύματα από την Αργεντινή, οι κληρονόμοι του Μαραντόνα συμφώνησαν στη δημοπράτηση αρκετών αντικειμένων, όπως δυο σπίτια στο Μπουένος Άιρες, μια επιστολή του Φιντέλ Κάστρο προς τον Ντιεγκίτο, πίνακες ζωγραφικής, όργανα γυμναστικής, ρούχα και αυτοκίνητα. Τρία τον αριθμό, εκ των οποίων δυο BMW.

Η πρώτη είναι μια M4, την οποία ο Μαραντόνα αγόρασε το 2017 όταν επέστρεψε στους πάγκους μετά από απουσία 5 χρόνων, για να αναλάβει τη Φουτζάιρα (ομάδα Β’ κατηγορίας στο πρωτάθλημα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων). Το κοντέρ αναγράφει μόλις 5.900 χλμ. και έχει διατηρηθεί σε άψογη κατάσταση, με τον 3λιτρο τούρμπο εν σειρά εξακύλινδρο των 431 ίππων και 550 Nm να συνεργάζεται με το 7άρι αυτόματο διπλού συμπλέκτη.

Σε εξίσου άψογη κατάσταση βρίσκεται και η έτερη «Μπέμπα». Πρόκειται για μια εκ των μόλις πέντε 750i G11 που κυκλοφορούν στην Αργεντινή, αγορασμένη επίσης το 2017. Στο μηχανοστάσιο φωλιάζει ο 4.4 V8 twinturbo των 444 ίππων και 650 Nm, εν συνεργεία με το 8άρι αυτόματο κιβώτιο.

Όποιος δεν θέλει BMW, έχει μεγαλύτερες ανάγκες μετακινήσεων ή ξενοδοχείο, μπορεί να επιλέξει το Hyundai H-1 του Αργεντινού θρύλου. Μοντέλο του 2015, με τον 2.4λτ. Theta βενζινοκινητήρα να στέλνει 171 ίππους και 224 Nm στους εμπρός τροχούς, μέσω 5τάχυτου αυτόματου κιβωτίου.

Η δημοπρασία θα λάβει χώρα στις 19 Δεκέμβρη, οπότε αν ενδιαφέρεστε έχετε χρόνο ακόμα.

 

Get it on Google Play Download on the App Store