Στο σφυρί το Mazda RX-7 από τα Fast and Furious

Όταν οι ταινίες του franchise «Fast and Furious» αφορούσαν τα αυτοκίνητα και τις διαπροσωπικές σχέσεις, κυρίως την εμπιστοσύνη μεταξύ των ανθρώπων, πέντε ήταν τα τετράτροχα που ονειρευόμασταν όλοι: την πορτοκαλί Toyota Supra, το κατάμαυρο Dodge Charger, το λαχανί-μπλε Mitsubishi Eclipse, το ασημί-μπλε Nissan Skyline και το κόκκινο/πορτοκαλί Mazda RX-7. Όλα από τα πρώτα δυο φιλμ, πριν χαθεί η μπάλα στις υπερβολές και τις ασταμάτητες εκρήξεις.

Όποτε κάποιο αυτοκίνητο εξ αυτών εμφανίζεται σε δημοπρασία, απολύτως φυσιολογικά επικρατεί πανικός. Στην προκειμένη έχουμε το RX-7 του Dom Toretto, που έγινε του Orange Julius στο 2 Fast 2 Furious. Το εικονιζόμενο FD είναι το μοναδικό που χρησιμοποιήθηκε και στις δυο πρώτες ταινίες, αλλάζοντας χρώματα και ζάντες στο «πέρασμα» από Toretto σε Julius. Όπως το είδαμε στο δεύτερο Fast and Furious, έτσι ακριβώς δημοπρατείται. Κι όταν λέμε «έτσι ακριβώς», αναφερόμαστε και στην ικανότητά του να μοιράζει φλόγες.

Τόσο ως όχημα του Toretto (βλέπε Vin Diesel) όσο και του Julius (Amaury Nolasco), το κύριο χαρακτηριστικό του πορτοκαλί (κόκκινου στην πρώτη ταινία) RX-7 ήταν η εξάτμιση-φλογοβόλο. Εφέ που για να πραγματοποιηθεί, χρησιμοποιείτο κανονικό φλογοβόλο! Μαζί με αυτό δημοπρατείται το αυτοκίνητο, κομπλέ με τα LED κάτω από το αμάξωμα, τις 18άρες ζάντες Ro_Ja, το καπό J-Spec και το bodykit της Versus. Παρά τη «φτιαγμένη» εμφάνιση και την αντίστοιχη εικόνα στο εσωτερικό όμως, ο 1.300άρης biturbo Wankel παραμένει απολύτως εργοστασιακός.

Η ισχύς βρίσκεται στα 255 άλογα και τα 294 Nm, με το 5άρι χειροκίνητο κιβώτιο να τροφοδοτεί τους πίσω τροχούς. Αμφότεροι τομείς όπου, μαζί με τα ελαστικά και την καλωδίωση, έχουν επενδυθεί πάνω από 40.000 δολάρια (36.510 ευρώ) για τη σωστή συντήρηση και τη διασφάλιση της εύρωστης λειτουργίας. Κοντολογίς, το αυτοκίνητο είναι σαν καινούργιο. Κατάσταση η οποία όταν συνδυαστεί με το κινηματογραφικό ιστορικό του, εκτοξεύουν την τιμή του εν λόγω Mazda στις 175.000-250.000 δολάρια (160.000-229.000 ευρώ)! Τόσο εκτιμά η Mecum Auctions πως θα πιάσει στη δημοπρασία, καθιστώντας το ως ένα από τα πιο ακριβά RX-7 όλων των εποχών.

Get it on Google Play Download on the App Store