Subaru Impreza 22B STi πωλείται για 116.000 ευρώ!

Η ιαπωνική εταιρεία με το Impreza 22B STi, έβαλε όλη της τη μαεστρία για να μείνει βαθιά χαραγμένο στις μνήμες μας και προσφέροντας του παράλληλα μια θέση στο πάνθεον της αυτοκίνησης.

Ένας τυχερός που μπορεί να καταβάλει το ποσό των 116.000 ευρώ, έχει τη δυνατότητα να αποκτήσει ένα από τα 424 Impreza 22B STi που κατασκεύασε η Subaru!

Δείτε ακόμα: Πόσο κάνει το ακριβότερο νέο Subaru STI της Ιστορίας;

Η συγκεκριμένη έκδοση του Impeza δημιουργήθηκε το 1998 με αφορμή την κατάκτηση τριών διαδοχικών τίτλων στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι από τη Subaru, η οποία εκείνη τη χρονιά γιόρταζε και τα τεσσαρακοστά της γενέθλια. Στοιχεία που ενισχύουν κατά πολύ την σπανιότητα του εν λόγω μοντέλου. Ένα από τα 424 22B STi, το οποίο μάλιστα έχει και αύξοντα αριθμό παραγωγής 196, πωλείται στη Μεγάλη Βρετανία στην τιμή των 116.000 ευρώ, έχοντας μάλιστα και μόλις 41.228 χλμ. στο οδόμετρό του. Το Impreza 22B STi, ξεχωρίζει με το υπέροχο μπλε χρώμα του, αλλά κι από το φαρδύτερο bodykit του κατά 80 χλστ. Η καρδιά του θηρίου είναι ένας 4κυλινδρος turbo κινητήρας με χωρητικότητα 2.212 κ.εκ., ο οποίος αποδίδει 280 ίππους και 363 Nm ροπής, με την διαδικασία του 0-100 χλμ./ώρα να ολοκληρώνεται σε λιγότερο από 6 δλ.

Διαβάστε επίσης: Πισωκίνητο Subaru WRX καίει πολύ λάστιχο (+video)

Η δύναμη μεταφέρεται και στους τέσσερις τροχούς, μέσω του κεντρικού διαφορικού. Το εξαιρετικό πάτημα του αυτοκινήτου σε κάθε είδους διαδρομή του εξασφαλίζει η ανάρτηση της Bilstein, ενώ την απαραίτητη αναβάθμιση δέχθηκε και το σύστημα πέδησης το οποίο αποτελείται από τετραπίστονες δαγκάνες στον μπροστινό άξονα και 2πίστονες στον πίσω.

Get it on Google Play Download on the App Store