Συμπαγές το BMW iX στον τάρανδο (+video)

Το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό crossover της BMW υπεβλήθη στο τεστ αποφυγής ταράνδου και δεν τα πήγε καθόλου άσχημα, τηρουμένων των τεραστίων αναλογιών του iX.

Οι δοκιμαστές του km77.com ανέφεραν χαρακτηριστικά τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν στην πορεία μεταξύ των τριών διαδρόμων, λόγω του πλάτους των σχεδόν 2 μέτρων (1.967 χλστ.). H έκδοση υπό εξέταση ήταν η βασική xDrive40, με τη μπαταρία των 76,6 kWh, τους δυο ηλεκτροκινητήρες συνδυαστικά στα 326 άλογα/630 Nm και τροχούς 255/50/R21. Η πρώτη προσπάθεια υπήρξε ιδιαίτερα φιλόδοξη, στα 80 χλμ./ώρα, με το iX να εκδηλώνει υποστροφή και να χάνει τελείως την είσοδο στον τρίτο διάδρομο. Στα 77 χλμ./ώρα πάλι τα μούτρα εμπόδισαν το 2.530 κιλών BMW από την ολοκλήρωση της διαδικασίας χωρίς επαφές με τους κώνους. Οι αντιδράσεις του, πάντως, παρέμεναν σε κάθε περίπτωση εξαιρετικά προοδευτικές και ασφαλείς.

Τελικώς το iX πέρασε επιτυχημένα τη δοκιμασία απότομης αλλαγής λωρίδας, στα 74 χλμ./ώρα. Ταχύτητα που δεν ενθουσιάζει, ιδίως σε σχέση με αυτές που έχουν πετύχει άλλα ηλεκτρικά στο ίδιο τεστ, ωστόσο δεδομένων των διαστάσεων και του βάρους είναι πέρα για πέρα ικανοποιητική. Οι δοκιμαστές εξήραν την προοδευτικότητα πλαισίου και ανάρτησης, με τη δεύτερη να επιτρέπει κλίσεις σε μετριασμένα επίπεδα. Κλίσεις που, σε μεγάλο βαθμό και συναρτήσει του μεγάλου βάρους, παρασύρουν το εμπρός μέρος προς το εξωτερικό της στροφής.

Get it on Google Play Download on the App Store