Συνελήφθη ζευγάρι που γύριζε χιλιάδες χιλιόμετρα

Το γύρισμα των χιλιομέτρων στα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα είναι μια γνωστή τακτική πολλών ετών, η οποία δυστυχώς συνεχίζει να εφαρμόζεται από επιτήδειους, για να πουλήσουν πιο ακριβά τα οχήματά τους. Για αυτό πάντα χρειάζεται ένα καλό ψάξιμο και από τους ελέγχους του ΚΤΕΟ για να γίνει ταυτοποίηση, όπου εκεί αναγράφονται τα χιλιόμετρα (όπως και στο βιβλίο service).

Τη «δουλειά» αυτή έκανε ένα ζευγάρι με εμπορία αυτοκινήτων, με… εξειδίκευση στα μοντέλα των εταιρειών Audi και Skoda. Κατά τη διάρκεια ενός ελέγχου της τροχαίας στην πόλη Krems της Αυστρίας, η αστυνομία συνέλαβε έναν 64χρονο, ο οποίος όπως αποκαλύφθηκε αργότερα πουλούσε αυτοκίνητα με «πειραγμένα» χιλιόμετρα σε ανεβασμένες τιμές. Ο εν λόγω απατεώνας έχει καταγωγή από τη Βόρεια Μακεδονία και είχε διαπράξει πολλές παραβάσεις, ενώ το «αυτοκόλλητο» στο όχημα ήταν ψεύτικο.

Κατόπιν έρευνας, η αστυνομία έπιασε «λαβράκι» και βρήκε κάτι εκπληκτικό: Ο 64χρονος και η 63 ετών σύζυγός του πουλούσαν μεταχειρισμένα αυτοκίνητα στο διαδίκτυο για περίπου δέκα χρόνια. Το ζεύγος αγόραζε αυτοκίνητα σε χαμηλές τιμές, κατά προτίμηση Audi και Skoda, μετά τα «φρεσκάριζε», τους γύριζε τα χιλιόμετρα και τα πουλούσε με υψηλό κέρδος. Σε ορισμένες περιπτώσεις, τα χιλιόμετρα που γύριζαν έφταναν έως τις 200.0000, ενώ τα λιγότερα ήταν 60.000 χλμ.

Και οι δύο ύποπτοι αρνήθηκαν τους ισχυρισμούς, ωστόσο καταγγέλθηκαν στην εισαγγελία της πόλης Krems ως ύποπτοι για εμπορική απάτη και πλαστογραφία εγγράφων. Σίγουρα δεν είναι οι μόνοι, για αυτό πάντα πολύ καλός έλεγχος, αφού εύκολα μπορεί ένας αγοραστής να μην αντιληφθεί ότι τα χιλιόμετρα που αναγράφονται στο οδόμετρο δεν είναι τα πραγματικά.

Get it on Google Play Download on the App Store