Τα 10 μυστικά του «εξολοθρευτή» της Ford!

Η Ford έχει στη γκάμα της ένα μοντέλο το οποίο εντυπωσιάζει τόσο με το επιβλητικό παρουσιαστικό του, όσο και τις μοναδικές δυνατότητες του σε κάθε είδους οδόστρωμα! Δυνατότητες που επιτρέπουν στους οδηγούς του να κινηθούν όπου θέλουν και να εξερευνήσουν απροβλημάτιστα κάθε απάτητο μονοπάτι. Άλλωστε και μόνο το όνομα του αυτοκινήτου δηλώνει ξεκάθαρα ότι είναι ένας μοναδικός εξερευνητής. Ποιο είναι αυτό το ταλαντούχο αυτοκίνητο που τα προσφέρει όλα αυτά; Μα φυσικά το δυναμικό Ford Explorer με τεχνολογία Plug-in Hybrid, ώστε οι εξερευνήσεις να πραγματοποιούνται με χαμηλή κατανάλωση καυσίμου και με πολύ χαμηλές εκπομπές CO2, που συνεπάγονται μηδενικά τέλη κυκλοφορίας.

Επιπλέον, το νέο Explorer Plug-in Hybrid 3.0 λτ. EcoBoost V6 μπορεί να κινηθεί κι αμιγώς ηλεκτρικά για έως και 48 χλμ., με τη συνδυαστική του ισχύ να αγγίζει τους 457 ίππους και η ροπή τα 825 Nm! Πέρα από τις επιδόσεις, το επιβλητικό SUV της Ford ξεχωρίζει και για την ευρυχωρία της καμπίνας του, στην οποία φιλοξενεί με άνεση έως και 7 ενήλικους. Εκτός όμως από τους άφθονους χώρους για επιβάτες και αποσκευές, το νέο Explorer Plug-In Hybrid προσφέρει στο εσωτερικό του το πιο πλήρες επίπεδο εξοπλισμού στην κατηγορία του.

Το θηριώδες Ford Explorer ήρθε για να κατακτήσει και την Ευρώπη (μοσχοπουλάει στην Αμερική) και προσφέρεται με πλήρη εξοπλισμό στην τιμή από 84.885 ευρώ. Όσον αφορά τον εξοπλισμό του, ενδεικτικά περιλαμβάνει τα εξής:

  • 8 αερόσακους
  • Ηλεκτρικά κι αυτόματα ανοιγόμενη πόρτα πορτ μπαγκάζ
  • Αυτόματους υαλοκαθαριστήρες & προβολείς
  • Ηλιοροφή δυο μερών
  • Αυτόματο κλιματισμό τριών ζωνών
  • Adaptive Cruise Control με ακινητοποίηση & επανεκκίνηση με υποβοήθηση σε κυκλοφοριακή συμφόρηση
  • Pre-Collision Assist
  • Θερμαινόμενα κι αεριζόμενα εμπρός καθίσματα
  • Θερμαινόμενα καθίσματα 2ης σειράς
  • Κάθισμα οδηγού με μνήμη
  • Ηλεκτρικά ρυθμιζόμενο τιμόνι
  • Ηλεκτρικά παράθυρα εμπρός & πίσω
  • Ψηφιακός πίνακας οργάνων 12,3 ιντσών
  • Οθόνη αφής 10,1 ιντσών
  • Αυτόματο σύστημα υποβοήθησης στάθμευσης
  • Ζάντες αλουμινίου 20 ιντσών
  • Trailer Tow Pack II – Εξοπλισμός προετοιμασίας για κοτσαδόρο

Ας δούμε όμως αναλυτικότερα τα 10 «μυστικά» του Ford Explorer:

1. Ηλεκτροκίνηση για 7 επιβάτες: Χρησιμοποιώντας ένα εξελιγμένο υβριδικό σύστημα κίνησης, το νέο Explorer PHEV μπορεί να ταξιδέψει αμιγώς ηλεκτρικά για έως και 48 χλμ. (σύμφωνα με το πρωτόκολλο WLTP) μόνο με ηλεκτρική ενέργεια, ενώ μεταφέρει άνετα επτά άτομα.

2. Χώροι και δύναμη: Το Ford Explorer PHEV αποδίδει περισσότερη ισχύ και ροπή από την Mustang V8. Μάλιστα επιταχύνει από στάση έως τα 100 χλμ./ώρα σε μόλις 6,0 δλ. Διαθέσιμο είναι και το ειδικό πρόγραμμα Sport που τονίζει τις επιδόσεις.

3. Ενέργεια για όλους τους επιβάτες: Πέντε παροχές ρεύματος των 12 volt, τέσσερις θύρες USB και μία ασύρματη επιφάνεια φόρτισης, που όλα διευκολύνουν τους επιβάτες να διατηρούν φορτισμένα εν κινήσει τα smartphone, τα tablet και άλλες συσκευές τους.

4. Εύκολη ρυμούλκηση: Ο συνδυασμός της ισχύς του κινητήρα βενζίνης, με τον ισχυρό ηλεκτροκινητήρα, επιτρέπει στο νέο Explorer PHEV να ρυμουλκήσει εύκολα έως 2.500 κιλά, τιμή που υπερβαίνει το βάρος δύο Ford Fiesta! Αυτή η δυνατότητα είναι εφικτή με το πρόγραμμα λειτουργίας Tow/Haul που προσφέρει στον οδηγό απόλυτο έλεγχο και ασφάλεια.

5. Προσφέρει τα πάντα στον εξοπλισμό: Το νέο Ford Explorer PHEV διαθέτει σύστημα ήχου της B&O με απόδοση 980 watt, οθόνη αφής 10,1 ιντσών, αυτόματο κλιματισμό τριών ζωνών, Active Park Assist 2, Adaptive Cruise Control με Stop & Go, ηλεκτρικά εμπρός καθίσματα με λειτουργία μασάζ και μόντεμ FordPass Connect 5, όλα στάνταρ στην τιμή των 84.885 ευρώ.

6. Έτοιμο για εξερευνήσεις: Το Ford Explorer PHEV δεν σταματά πουθενά χρησιμοποιώντας τις λειτουργίες Trail, Slippery και Deep Snow/Sand μέσω του Terrain Management System. Χάρη σε αυτές τις μπορεί να κινηθεί άνετα ακόμα και στις πιο δύσκολες επιφάνειες, ακόμη και στο ηλεκτρικό πρόγραμμα λειτουργίας EV Now.

7. Απροβλημάτιστο παρκάρισμα: Το να οδηγείς ένα αυτοκίνητο που το μήκος του ξεπερνάει τα 5 μέτρα, μπορεί να σε αγχώσει, ειδικά στο παρκάρισμα. Όμως η τεχνολογία Active Park Assist 2 επιτρέπει το αυτοματοποιημένο παρκάρισμα του Ford Explorer PHEV σε παράλληλους και κάθετους χώρους στάθμευσης. Το Park-out Assist βοηθά επίσης και κατά την έξοδο από αυτούς.

8. Εξαιρετικά άνετο: Τα εμπρός καθίσματα του θηριώδους SUV είναι θερμαινόμενα, αεριζόμενα και διαθέτουν και ηλεκτρική ρύθμιση, ενώ εκείνα της δεύτερης σειράς είναι επίσης θερμαινόμενα. Τα καθίσματα της τρίτης σειράς μπορούν να αναδιπλωθούν ή να επανέλθουν στην αρχική τους θέση με το πάτημα ενός κουμπιού.

9. Κίνηση με μηδενικούς ρύπους: Το Explorer PHEV δίνει στους οδηγούς τον απόλυτο έλεγχο της ηλεκτρικής ισχύος επιλέγοντας ένα από τα προγράμματα EV Now, EV Later, EV Auto και EV Charge. Ο οδηγός επιλέγει πότε θα χρησιμοποιήσει το πρόγραμμα οδήγησης μηδενικών εκπομπών, πότε θα εξοικονομήσει ενέργεια για χρήση σε μεταγενέστερο χρόνο, πότε θα αφήσει το όχημα να αποφασίσει μόνο του και πότε θα φορτίσει την μπαταρία την ώρα που κινείται.

10. Μεγάλο εκεί που το χρειάζεστε: Κάθε κάθισμα του νέου Ford Explorer PHEV παρέχει περίπου 1 μέτρο χώρο μεταξύ της βάσης του και της οροφής! Eτσι ακόμα και επιβάτες με ύψος μπασκετμπολίστα μπορούν να νιώσουν άνετα. Με τα πέντε πίσω καθίσματα πλήρως αναδιπλωμένα, το Explorer προσφέρει ένα χώρο φόρτωσης με χωρητικότητα έως και 2.274 λίτρα! Tιμή που ισοδυναμεί με περισσότερες από 10 μπανιέρες!

Get it on Google Play Download on the App Store