Τα Mahindra που «βαράνε» 200άρες (+video)

Τα αυτοκίνητα της Mahindra είναι γνωστά για αρκετά πράγματα. Η ταχύτητα σίγουρα δεν συγκαταλέγεται σε αυτά. Οι ινδικές δημιουργίες φημίζονται για τη χαμηλή τους τιμή, την αντοχή, το value for money, την απλότητα κατασκευής, ενώ τα σύγχρονα δείγματα περιλαμβάνουν τετράτροχα που δεν ζηλεύουν την τεχνολογία των Ευρωπαίων, Ιαπώνων, Κορεατών ή Κινέζων ανταγωνιστών. Κύριο ρόλο σε αυτό παίζουν οι τελευταίοι, που συμμετέχουν ενεργά στη διαμόρφωση της νέας γενιάς μοντέλων Mahindra, ιδίως των ηλεκτρικών.

Οι Ινδοί δεν γινόταν να μείνουν εκτός EV νυμφώνος, ζητώντας τη συνδρομή της BYD στα πρώτα τους ηλεκτροκίνητα βήματα. Η Mahindra ετοιμάζει τριπλό χτύπημα στο ρεύμα, με τα XUV.e8, XUV.e9 και BE.05. Τρία crossover, που μοιάζουν περισσότερο σε NIO παρά σε BYD και πατάνε στις πλατφόρμες των Κινέζων, χρησιμοποιώντας παράλληλα τις μπαταρίες τους. Τα κουπέ-SUV XUV. e9 και BE.05 χαρακτηρίζονται από τις σφηνοειδείς γραμμές και την κλίση της οροφής, ενώ το XUV.e8 ακολουθεί το πιο παραδοσιακό SUV μοτίβο. Όλα τους χαρακτηρίζονται από το επιθετικό εμπρός μέρος, το οποίο όπως είπαμε φέρνει σε NIO, την ώρα που από κάτω κρύβεται τεχνολογία τόσο της BYD, όσο και της VW.

Οι συστοιχίες, αλλά και η πλατφόρμα, που χρησιμοποιούν τα τρία επερχόμενα Mahindra είναι προέλευσης BYD. Οι κινητήρες, ωστόσο, έρχονται από τη VW. Τα XUV.e8, XUV.e9 και BE.05 χρησιμοποιούν εμπρός μοτέρ 108 ίππων και πίσω 286, γνωστά από τα ID.4/ID.5/ID.7 και τις εκδόσεις GTX. Υπάρχει ακόμα μια επιλογή πίσω ηλεκτροκινητήρα, απόδοσης 231 ίππων, από την γκάμα της γαλλικής Valeo. Η διαμόρφωση της γκάμας και οι διαθέσιμες εκδόσεις δεν γνωστοποιούνται ακόμα, αλλά η Mahindra δηλώνει και δείχνει περήφανα πως τα κορυφαία μοντέλα φτάνουν μέχρι τα 200 χλμ./ώρα (όπου περιορίζονται ηλεκτρονικά), κάνοντας ρεκόρ τελικής ταχύτητας για τα δεδομένα της.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες το XUV.e8 θα κάνει πρώτο πρεμιέρα, το Δεκέμβρη του 2024. Το XUV.e9 θα ακολουθήσει τον Απρίλη του 2025 και το BE.05 τον Οκτώβρη του ίδιου έτους, ενώ επίσης το 2025 περιμένουμε το Thar.e.

Get it on Google Play Download on the App Store