Τα «πάνω κάτω» ήρθαν για Ferrari 488 Pista

Η Pista είναι η ασυμβίβαστη και πιο σκληροπυρηνική εκδοχή της 488, ούσα παράλληλα μια από τις ταχύτερες Ferrari παραγωγής όλων των εποχών. Κάτι που αυτομάτως μεταφράζεται σε ανάγκη για πολύ ικανά χέρια.

Ο οδηγός μιας Ιταλίδας μάλλον αποδείχθηκε πως δεν τα διαθέτει, καθώς κατάφερε όχι μόνο να τρακάρει αλλά και να την αναποδογυρίσει. Το περιστατικό έλαβε χώρα στην «Ουρά του Δράκου», μια από τις πιο δημοφιλείς διαδρομές με ορεινό στροφιλίκι των Η.Π.Α. Η κόκκινη 488 Pista Spider με τις πανέμορφες χρυσαφί ζάντες συμμετείχε στη διοργάνωση Epic Adventures Blue Ridge (κάτι σαν το Cannonball) μαζί με άλλες εξωτικές παρουσίες, όπως η Porsche 918 Spyder που φαίνεται σε μια από τις φωτογραφίες.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες η Ferrari χτύπησε δυνατά ένα σαμάρι, ο οδηγός έχασε τον έλεγχο, βγήκε εκτός δρόμου, χτύπησε σε παρακείμενο ανάχωμα και αναποδογύρισε. Για καλή του τύχη τη γλύτωσε με γρατζουνιές στα χέρια, που κι αυτές προκλήθηκαν στην προσπάθεια του να απεγκλωβιστεί, όπως σύρθηκε στο οδόστρωμα. Η κατάσταση του αυτοκινήτου πάλι, προσεγγίζει το χαρακτηρισμό «ολική». Να θυμίσουμε πως η 488 Pista Spider αποδίδει 720 ίππους και 770 Nm από τον 3.9 V8 twinturbo, έχοντας την ικανότητα να επιταχύνει στα πρώτα 100 χλμ./ώρα εντός 2,85 δλ. και να φτάσει μέχρι τα 340 χλμ./ώρα.

Get it on Google Play Download on the App Store