Τα πιο αξιόπιστα μικρά αυτοκίνητα

Στην πιο δημοφιλή κατηγορία, αυτή των μικρών αυτοκινήτων, οι προτάσεις αγοράς είναι πάρα πολλές. Σημαντικό ρόλο στην τελική επιλογή παίζουν η τιμή και η κατανάλωση καυσίμου, αφού προορίζονται κατά βάση για τις καθημερινές διαδρομές ρουτίνας. Ωστόσο, δεν πρέπει να αγνοείται και ο τομέας της αξιοπιστίας. Σίγουρα δεν είναι κάτι μετρήσιμο ή απτό, όμως για αυτό φροντίζουν οι έρευνες. Μία από αυτές είναι και του βρετανικού site Honest John, όπου κάτοχοι των αυτοκινήτων αξιολογούν τα μοντέλα που οδηγούν. Σύμφωνα με αυτούς, τα παρακάτω μίνι και μικρά που έχουν εμφανίσει τις λιγότερες βλάβες.

Dacia Sandero

Παρότι πρόκειται για ένα από τα φθηνότερα καινούργια αυτοκίνητα, το Sandero (2013-2021) πέτυχε βαθμολογία αξιοπιστίας 9,9 με άριστα το 10. Και στην έρευνα ικανοποίησης το ποσοστό που πέτυχε είναι υψηλό (92,6%).

Honda Jazz

To Jazz δεν αποτελεί έκπληξη, αφού και σε έρευνες άλλων εταιριών βρίσκεται ψηλά. Είναι ένα εξαιρετικά αξιόπιστο μικρό αυτοκίνητο με βαθμολογία 9,82. Το μοντέλο 2015-2020 κατατάχθηκε ως το πιο πρακτικό μικρό αυτοκίνητο από όλα, γεγονός που συνέβαλλαν και τα πίσω καθίσματα «Magic Seats».

Toyota Yaris

Το προηγούμενης γενιάς Toyota Yaris (2011-2020) πέτυχε εντυπωσιακή βαθμολογία αξιοπιστίας 9,79%, σύμφωνα με χιλιάδες αναγνώστες του Honest John. Επίσης, η Toyota έχει υψηλή βαθμολογία στο δείκτη αξιοπιστίας Honest John.

Hyundai i10

Το μίνι Hyundai είναι και αυτό ένα από τα πιο αξιόπιστα αυτοκίνητα πόλης. Γεγονός που υποστηρίζει και η μάρκα από την πλευρά της, παρέχοντας 5ετή εγγύηση απεριορίστων χιλιομέτρων. Παράλληλα έχει εντυπωσιάσει τους κατόχους του και για τους άνετους χώρους που προσφέρει, παρά τις μαζεμένες διαστάσεις του.

Hyundai i20

Εξίσου αξιόπιστο με το i10, είναι και το Hyundai i20, το οποίο θα καλύψει πλήρως όσους αναζητούν περισσότερες ανέσεις συγκριτικά με το μίνι αδελφάκι του. Διατίθεται με περισσότερους κινητήρες και προσφέρει υψηλότερη σιγουριά σε διαδρομές εκτός πόλεως.

Kia Picanto

Η Kia είναι μια άλλη μάρκα με μια ολοκληρωμένη γκάμα μικρών αυτοκινήτων – και εξίσου εντυπωσιακή επταετή εγγύηση. Οι ιδιοκτήτες αξιολογούν ψηλά το Picanto, ιδιαίτερα όσον αφορά την αξιοπιστία. Το μόνο που θα ήθελαν ήταν μεγαλύτερος χώρος αποσκευών. Αν και για αυτό υπάρχει η λύση, που είναι το παρακάτω μοντέλο.

Kia Rio

Το Kia Rio είναι η εναλλακτική λύση για το μικρότερο Picanto με επίκεντρο την πόλη. Έχει ευρύχωρο εσωτερικό και μεγαλύτερο χώρο αποσκευών. Όπως και το μίνι Kia, έτσι και το Rio είναι πολύ αξιόπιστο, ενώ συνοδεύεται από την 7ετή εργοστασιακή εγγύηση. Αυτό σημαίνει ότι ακόμα και αν εμφανίσει κάτι θα αναλάβει το κόστος η μάρκα.

Skoda Fabia

Aν ψάχνετε για ένα ευρύχωρο, καλό και αξιόπιστο μικρό αυτοκίνητο, το Skoda Fabia θα πρέπει να βρίσκεται στη λίστα σας. Το μοντέλο προηγούμενης γενιάς αρέσει πολύ στους αναγνώστες του Honest John και για άλλους λόγους, όπως είναι μεταξύ άλλων οι άνετοι χώροι του.

Get it on Google Play Download on the App Store