Τα πρώτα παπούτσια από ανακυκλωμένους αερόσακους

Ο κλάδος της βιομηχανίας προάγει τη χρήση ανακυκλωμένων και ανακυκλώσιμων υλικών, με αυτόν του αυτοκινήτου να συγκαταλέγεται στους πιο δραστήριους περιβαλλοντικά. Πολλές εταιρίες χρησιμοποιούν βιώσιμα υλικά για την κατασκευή των εσωτερικών, ωστόσο υπάρχουν εξαρτήματα που είναι δύσκολα στην ανακύκλωση. Οι αερόσακοι είναι ένα από αυτά, αλλά η λύση έρχεται από τον τομέα των παπουτσιών.

Η διάσημη εταιρία αθλητικών ειδών Asics και η Toyoda Gosei, που είναι από τους μεγαλύτερους προμηθευτές πλαστικών της αυτοκινητοβιομηχανίας, συνεργάστηκαν για την εξέλιξη του Gel-Sonoma 15-50. Του πρώτου παπουτσιού παγκοσμίως, που αποτελείται από ανακυκλωμένα μέρη αερόσακου. Το «τρακαρισμένο» Sonoma δεν προέρχεται από αερόσακους που ανοίγουν σε ατυχήματα, αλλά από τα υπολείμματα της παραγωγικής διαδικασίας. Με άλλα λόγια, κατασκευάζεται από υλικό που περισσεύει στα εργοστάσια και υπό κανονικές συνθήκες, παίρνει το δρόμο για τα απορρίμματα. Σύμφωνα με την Asics το εν λόγω υλικό είναι ιδανικό για ένα αθλητικό παπούτσι, καθώς είναι δυνατό, εύκαμπτο και εξαιρετικά ανθεκτικό.

Το 15-50 είναι η εξελιγμένη μορφή του trail running μοντέλου Gel-Sonoma, ενσωματώνοντας τις κόκκινες ραφές και την αρίθμηση που συναντάμε στους αερόσακους της Toyoda Gosei. Έξτρα αυτοκινητική πινελιά το σχήμα της «γλώσσας», που μιμείται το σχήμα ανοιγμένου αερόσακου. Το ίδιο επιχειρεί να κάνει το μοτίβο στη σόλα, αντλώντας επιρροές από το άνοιγμα των θυρών α λα Lamborghini. Όλα αυτά κοστίζουν από 16.500 γεν στην Ιαπωνία, που μας κάνουν 118,15 ευρώ.

Get it on Google Play Download on the App Store