Τελευταίο ετοιμοπαράδοτο Hyundai Kona

Με το Kona, η Hyundai εισήλθε στη δημοφιλή κατηγορία των μικρών SUV, ενώ σε περίπου δύο μήνες αναμένεται να λανσαριστεί στη χώρα μας το εντελώς νέο, δεύτερης γενιάς Kona. Παρόλα αυτά υπάρχει ένα ακόμα -πιθανώς μοναδικό- ολοκαίνουργιο και ετοιμοπαράδοτο Kona πρώτης γενιάς προς πώληση, στην υπερπλούσια έκδοση 1.6 T-GDi 198 hp 7DCT N Line. Ένα SUV που διαθέτει τονισμένα σπορ χαρακτηριστικά, μοιάζοντας αρκετά με το κορυφαίο στην γκάμα Kona N 2.0 T-GDi 280 PS.

Τη δυναμική του εμφάνιση εξωτερικά τονίζουν πολλά ξεχωριστά στοιχεία (σε σχέση με τις απλές εκδόσεις του Kona). Οι διαφορετικού σχεδιασμού σπορ προφυλακτήρες και μάσκα, οι διευρυμένοι αεραγωγοί, οι ποδιές στα μαρσπιέ, τα σπόιλερ, ο διαχύτης, η διπλή απόληξη της εξάτμισης και οι 18άρες ζάντες, αποτελούν ειδοποιές διαφορές. Σπορ είναι και το εσωτερικό του Kona N Line, με τις μαύρες επενδύσεις και τις κόκκινες ραφές, τα μεταλλικά πεντάλ και το λογότυπο N στο τιμόνι και στο λεβιέ ταχυτήτων. Φουλ είναι και από πλευράς εξοπλισμού, αφού διαθέτει -μεταξύ άλλων- 6 αερόσακους, αυτόνομη πέδηση, διατήρηση λωρίδας, ψηφιακό πίνακα οργάνων 10,25 ιντσών, οθόνη αφής 8 ιντσών, αυτόματο κλιματισμό, κάμερα οπισθοπορείας, φώτα LED και πάρα πολλά ακόμη.

Την κίνησή του αναλαμβάνει ο ισχυρός 1.600άρης turbo των 198 ίππων και 265 Nm ροπής, συνδυασμένος με το διπλού συμπλέκτη 7άρι αυτόματο κιβώτιο. Τα πρώτα 100 χλμ./ώρα έρχονται σε 7,7 δευτερόλεπτα και η μέγιστη ταχύτητα σταματά στα 210 χλμ./ώρα. Παρά τα δυναμικά του χαρακτηριστικά και σε οδική συμπεριφορά, το αυτοκίνητο είναι ευκολοδήγητο και η πραγματική μεικτή του κατανάλωση βρίσκεται στα 7,9 λτ./100 χλμ.

Το εικονιζόμενο αυτοκίνητο πωλείται στην τιμή των 31.000 ευρώ και όμοιό του αυτή τη στιγμή μάλλον δεν υπάρχει.

Get it on Google Play Download on the App Store