Τέλος για την Έκθεση Φρανκφούρτης!

Ένα από τα πιο ιστορικά και μακρόβια σαλόνια αυτοκινήτου αλλάζει σελίδα. Η Έκθεση Φρανκφούρτης δεν θα λέγεται πλέον…Φρανκφούρτης!

Η Διεθνής Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης μετράει σχεδόν 70 χρόνια ζωής, ούσα στο επίκεντρο των εξελίξεων και λανσαρισμάτων του χώρου από το 1951. Μαζί με αυτή της Γενεύης αποτελούν τα μεγαλύτερα γεγονότα στην Ευρώπη, αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο, καθώς οι Εκθέσεις σε Τόκιο και Ντιτρόιτ ανέκαθεν λογίζονταν ένα «κλικ» πίσω. Τώρα, λοιπόν, ήρθε η ώρα να λάμψουν καθώς η IAA (Internationale Automobil-Ausstellung) μετακομίζει!

Δείτε ακόμα: Hyundai Accent έτρεχε με 313 χλμ./ώρα!

Το συμβόλαιο μεταξύ VDA ( Verband der Automobilindustrie – Σύνδεσμος Αυτοκινητοβιομηχανιών) και εκθεσιακού κέντρου Messe Frankfurt έληξε και δεν έγιναν κινήσεις ανανέωσης. Οι ιθύνοντες της IAA είχαν αφήσει να εννοηθεί τον Οκτώβρη πως θα γίνουν ριζικές αλλαγές, προκειμένου η έκθεση να γίνει πιο ελκυστική για τους κατασκευαστές στον απόηχο των πολλών απουσιών από τη φετινή διοργάνωση. Τελικώς, αποδείχτηκε πως η αλλαγή είναι τεράστια και αφορά την αλλαγή του τόπου διεξαγωγής. Με το που έγινε γνωστή η πρόθεση μετακόμισης, πολλές πόλεις έσπευσαν να καταθέσουν προτάσεις, μεταξύ των οποίων το Βερολίνο, το Μόναχο, η Κολονία, το Αμβούργο, το Ανόβερο και η Στουτγκάρδη.

Διαβάστε επίσης: Αλησμόνητα hot hatches με τέρμα το γκάζι! (+video)

Στην τελική φάση προκρίθηκαν 3 φάκελοι, εκ των οποίων θα επιλεχθεί η νέα οικοδέσποινα: των Αμβούργου, Βερολίνου και Μονάχου. Για να δούμε, πού θα «κάτσει» η μπίλια;

Get it on Google Play Download on the App Store