Tesla έπεσε κομμάτια εν κινήσει (+video)

Τα Tesla φημίζονται για 2 πράγματα: τις εντυπωσιακές επιδόσεις και τα προβλήματα ποιότητας. Η grande persona του Elon Musk αποθεώνει το πρώτο σκέλος και αστειεύεται με το δεύτερο, όμως όλοι ξέρουν πως τα αυτοκίνητα που άλλαξαν τον ρου της ηλεκτροκίνησης έχουν ζητήματα. Ένα από αυτά, είναι οι «αναρχοαυτόνομοι» πίσω προφυλακτήρες.

To πρόβλημα εντοπίζεται στα Model 3 και σχετικές αναφορές υπάρχουν από τον Σεπτέμβρη του 2017, 2 μήνες μόλις μετά το λανσάρισμα του μικρότερου «αδερφού» του Model S. Στα σχεδόν 3 χρόνια που πέρασαν, η Tesla δεν έχει ανακοινώσει πρόγραμμα ανάκλησης και η στάση της απέναντι στους πελάτες κρίνεται τουλάχιστον αλαζονική. Ο Logan Derouann είναι η τελευταία προσθήκη στον κατάλογο παραπόνων.

Δείτε ακόμα: Tesla Model 3 βγάζει νερό από το πορτ μπαγκάζ

Ο Αμερικανός αγόρασε ένα Model 3 τον Μάρτιο του 2019. Μέχρι σήμερα έχει διανύσει περίπου 22.500 χλμ., κάτι που σημαίνει πως δεν το έχει για ομορφιά. Τα Tesla όμως, δεν διατηρούν τις καλύτερες σχέσεις με την κάλυψη πολλών χιλιομέτρων. Αυτό του Derouann εκδήλωσε την δυσαρέσκειά του ένα βροχερό απόγευμα, τον περασμένο Ιούνη: «Οδηγούσα με την κοπέλα μου και τον πατέρα της, όταν σε μια αριστερή στροφή ακούσαμε έναν κρότο από πίσω. Νόμισα πως κάποιος με χτύπησε, αλλά τράνταγμα δεν ένιωσα. Σταμάτησα στο πλησιέστερο ασφαλές σημείο, κατέβηκα και είδα έκπληκτος να λείπει σχεδόν όλο το πίσω μέρος. Έκανα την διαδρομή αντίστροφα, μέχρι να βρω τον προφυλακτήρα. Στον οποίο, δεν φαινόταν κάποιο σημάδι επαφής ή χτυπήματος».

Διαβάστε επίσης: Τι κοινό έχει το Tesla Model S με το τσιτάχ; (+video)

Η κάμερα του αυτοκινήτου επαληθεύει τα λεγόμενα του ιδιοκτήτη, όπου ο προφυλακτήρας φαίνεται να αποκολλάται από το πουθενά. Η περιπέτεια, όμως, μόλις άρχιζε: «Πήρα τηλέφωνο την οδική και μετά από μια ώρα δεν είχε εμφανιστεί κανείς. Ξαναπήρα αρκετές φορές, για να ακούσω πως το λογιστήριο της Tesla υπολόγιζε το κόστος της διαδικασίας. Όταν άρχισα να διαμαρτύρομαι για την καθυστέρηση και το γεγονός πως έπεσε ο προφυλακτήρας από καινούργιο αυτοκίνητο, πήρα την απάντηση πως ήταν θέλημα Θεού!». Καλά διαβάσετε. Σύμφωνα με την Tesla, ο προφυλακτήρας δεν αποκολλήθηκε λόγω προβληματικής συναρμολόγησης, αλλά ελέω Θείας παρέμβασης!

Δείτε ακόμα:  Το Tesla Model 3 του Γιάννη Αλαφούζου!

Έκτοτε ο Derouann τρέχει με δικηγόρους και αγωγές, αλλά άκρη -όπως συνήθως συμβαίνει σε τέτοιες περιπτώσεις- δεν έχει βγάλει.

Get it on Google Play Download on the App Store