Τesla Model 3: Το πλέον μοσχοπουλημένο ηλεκτρικό!

Αφήνοντας πίσω μας το 2021, με τα ηλεκτρικά μοντέλα να έχουν πάρει τα πάνω τους, ένα βρίσκεται στην κορυφή των πωλήσεων! Αυτό δεν είναι άλλο από το Tesla Model 3, το ηλεκτρικό αυτοκίνητο που πουλάει σαν ζεστό ψωμί!

Οι πωλήσεις των ηλεκτρικών αυτοκινήτων για την χρονιά που αποχαιρετάμε σιγά, σιγά έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο, με το μερίδιο αγοράς των EV μοντέλων στην Ευρώπη να αγγίζει το 11%. Σύμφωνα με τους αναλυτές για την αλματώδη αυτή ανάπτυξη σημαντικό ρόλο έπαιξαν τα κίνητρα αγοράς που δόθηκαν από τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις. Σε αυτή την εμπορική μάχη όμως, το Tesla Model 3 ήταν το πλέον μοσχοπουλημένο ηλεκτρικό κι όπως αποκαλύπτουν τα στοιχεία της JATO Dynamics έως και τα τέλη Νοεμβρίου είχαν πουληθεί συνολικά 113.397 Model 3. Το νούμερο αυτό αποτυπώνει ένα άλμα της τάξεως του 84% συγκριτικά με τη προηγούμενη χρονιά, με το Model 3 να βρίσκεται μπροστά από το VW ID.3 (63.109 πωλήσεις). Το γερμανικό ηλεκτρικό μοντέλο σημείωσε αύξηση που άγγιξε το 125% συγκριτικά με το 2020. Μειωμένες ήταν όμως οι πωλήσεις του Renault Zoe το μοντέλο που βρίσκεται στο τρίτο σκαλί του βάθρου, με μείωση των πωλήσεων κατά 27% (60.551 πωλήσεις).

Στη μάχη των κατασκευαστών η πρώτη θέση στα ηλεκτρικά είναι υπόθεση του ομίλου Volkswagen μιας και EVs πωλούν οι VW, Audi, Skoda, Porsche και Cupra που του ανήκουν. Οι συνολικές ετήσιες πωλήσεις του αναμένεται να φτάσουν περίπου τις 300.000 μονάδες για όλο το 2021. Η εταιρεία του Elon Musk βρίσκεται στη δεύτερη θέση με περίπου 170.000 πωλήσεις κι ακολουθεί ο όμιλος Stellantis με τις μάρκες Peugeot, Citroen, Opel και Fiat και στην 4η θέση βρίσκεται η Renault– Nissan.

Get it on Google Play Download on the App Store