Tesla Model X έχει πρότυπο το DeLorean!

Το πρώτο πράγμα που σκεφτήκαμε όλοι οι σινεφίλ όταν είδαμε τις πόρτες «γλάρου» στο Tesla Model X, ήταν το DeLorean. H πιο διάσημη και αγαπημένη χρονομηχανή στα χρονικά του κινηματογράφου, όπως τη λατρέψαμε μέσα από την τριλογία της «Επιστροφής στο Μέλλον». Με το χρονοταξιδιωτικό αυτοκίνητο του Doc Brown και του Marty MacFly κατά νου, ο κάτοχος ενός Model X αποφάσισε να κάνει τη φαντασίωσή του πραγματικότητα.

Το πρώτο που έπρεπε να αλλάξει, ήταν φυσικά το χρώμα του αμαξώματος. Τα DeLorean έχουν ένα από τα πιο χαρακτηριστικά παρουσιαστικά στην ιστορία της αυτοκίνησης, με το άβαφο ανοξείδωτο ατσάλι να τους δίνει μια απόχρωση που ακροβατεί μεταξύ ασημί και γκρι. Δύσκολο να την πετύχεις σε μεμβράνη, ακόμα και με τις σημερινές μεθόδους, οπότε στο πλησιέστερο που φτάνουμε είναι το ανθρακί ματ των φωτογραφιών. Αρκετά επιτυχημένο η αλήθεια είναι, ακόμα πιο επιτυχημένο το σχέδιο των ζαντών. Πολυάκτινες και με ογκώδη ομφαλό, όπως εκείνες του DeLorean. Αν ήταν και χωστές, θα ακουμπούσαν την τελειότητα.

Το αντίθετο ισχύει για τα πίσω φωτιστικά σώματα. Ο κάτοχος του ηλεκτρικού SUV ακολούθησε τη «μπακαλίστικη» επιλογή των αυτοκόλλητων, που κάνουν τα φανάρια να μοιάζουν με εκείνα του κεντρομήχανου sportscar από τα 80’s. Δυστυχώς φαίνονται με την πρώτη ματιά ότι είναι ψεύτικά, χαλώντας και την ωραία λεπτομέρεια του «TMC» στο κέντρο της πόρτας του πορτμπαγκάζ (και στη μάσκα), ως παραλλαγή του «DMC» στο DeLorean.

Στο εσωτερικό, ωστόσο, οι πινελιές από τη θρυλική χρονομηχανή είναι πολύ πιο πειστικές. Το control panel στην κεντρική κονσόλα, οι διακόπτες στο ταμπλό και το εμβληματικό ταχύμετρο πάνω από το κανονικό καντράν, όλα κάνουν ιδιαίτερα επιτυχημένες νύξεις στην καμπίνα του DeLorean.

Get it on Google Play Download on the App Store