Tesla: «Περίπου ίδια συντήρηση με Toyota το Model 3»

Η Tesla δηλώνει υπερήφανη για την οικονομία που προσφέρει στην τσέπη των κατόχων του το Model 3, η οποία το φέρνει σχεδόν στα ίδια επίπεδα με το Toyota Camry και πολύ χαμηλότερα από την ανταγωνιστική BMW Σειρά 3.

Πηγή των επιχειρημάτων είναι τα αποτελέσματα του Impact Report, που υπολογίζει το κόστος χρήσης για 5 χρόνια ή 60.000 μίλια (96.560 χλμ.). Η τιμή προκύπτει συνδυάζοντας το κόστος αγοράς με αυτά των service, της ασφάλισης και των καυσίμων. Σύμφωνα με αυτά, το Model 3 ζητάει από τον ιδιοκτήτη του 0,55 δολάρια ανά χιλιόμετρο (ούτε μισό ευρώ το χιλιόμετρο, 0,47). Το Camry βρίσκεται λίγο χαμηλότερα, στα 0,52 δολάρια/χιλιόμετρο, ενώ η 3άρα πολύ πιο πάνω. Το βαυαρικό μοντέλο σταματάει στα 0,80 δολάρια/χιλιόμετρο, όντας και ακριβότερη από το Model 3 (από 39.450 δολάρια ξεκινά το Standard Range Plus, από 41.450 η 330i).

Όπως ήταν φυσικό, η αμερικανική εταιρία έσπευσε να στήσει χορό γύρω από την είδηση: «Τα έξοδα χρήσης και συντήρησης του Model 3 βρίσκονται σχεδόν στα ίδια επίπεδα με αυτά ενός mainstream μεσαίου ευρείας παραγωγής, όπως το Toyota Camry. Στόχος μας, από την αρχή της εξέλιξης του αυτοκινήτου, ήταν μια πρόταση που όχι μόνο θα ήταν προσιτή, αλλά και ανώτερη μεταξύ αυτών στα εναλλακτικά καύσιμα. Πολλοί πιστεύουν ότι αν κάποιος επιλέξει κάτι διαφορετικό από ορυκτά καύσιμα, θα πρέπει να κάνει συμβιβασμούς στην τιμή και τις επιδόσεις. Τα αυτοκίνητα της Tesla συνδυάζουν επιδόσεις, ασφάλεια, οικονομία και ανταγωνιστικές τιμές».

Get it on Google Play Download on the App Store