Θα ποθήσετε αυτή την αρχοντική Mercedes 200 E

Η Mercedes είναι άμεσα ταυτισμένη με την E-Class, η οποία αποτελεί ένα από τα εμβληματικά μοντέλα της πολυτελούς κατηγορίας των μεγάλων αυτοκινήτων. Η πρώτη γενιά παρουσιάστηκε το 1984, ενώ το 2016 λανσαρίστηκε η υπάρχουσα 5η γενιά. Η τότε με την τωρινή απέχουν έτη φωτός σε σχεδιασμό, τεχνολογία, ασφάλεια, εξοπλισμό κ.λπ., ωστόσο η W124 δεν παύει να εκπέμπει μια διαχρονική γοητεία και μια αριστοκρατική αύρα.

Εάν μάλιστα βρίσκεται σε τέλεια κατάσταση, όπως φαίνεται να είναι η εικονιζόμενη κλασική και δημοφιλής 200 E ηλικίας 32 ετών, τότε σίγουρα πολλοί θα ήθελαν να την έχουν σε ένα γκαράζ για να τη χαζεύουν, να την περιποιούνται και θα θυμούνται πως ήταν τα αυτοκίνητα χωρίς οθόνες και ένα σωρό συστήματα. Ακόμα και μετά από τόσα χρόνια μπορεί να συγκριθεί σε ποιότητα με πιο καινούργια αυτοκίνητα, όπως και σε ανέσεις, ενώ ο εξοπλισμός για την εποχή της ήταν πολυτελείας.

Η κλασική σεντάν λιμουζίνα της δεκαετίας του ’90 με τις πληθωρικές διαστάσεις (μήκος 4,74 μ.), την ευρύχωρη καμπίνα και το μεγάλο πορτ μπαγκάζ των 520 λτ., αποτελούσε status symbol. Η συγκεκριμένη 200 E έχει κρατήσει υψηλή αξία, καθώς έχει χρησιμοποιηθεί ελάχιστα (22.630 χλμ. γράφει το οδόμετρο) και δεν έχει αλλάξει από το 1990 που βγήκε από το εργοστάσιο.

Κάτω από το μακρύ καπό της φιλοξενείται ο 2λιτρος κινητήρας των 118 ίππων και 172 Nm ροπής, ο οποίος συνδυάζεται με 5άρι χειροκίνητο κιβώτιο. Καινούργια επιτάχυνε στο 0-100 χλμ./ώρα σε 12,0 δλ. και έφτανε τα 193 χλμ./ώρα τελικής. Νούμερα που σήμερα πετυχαίνουν εύκολα 1.000άρια μοτέρ, αλλά στην προκειμένη περίπτωση δεν είναι (ούτε ήταν) το αυτοκίνητο για αναζήτηση γρήγορων επιδόσεων.

Η τιμή των 20.001 ευρώ που ζητείται από την εμπορία στη Γερμανία, δεν είναι σίγουρα χαμηλή, αφού απευθύνεται σε ανθρώπους με μεράκι και οικονομική άνεση.

Get it on Google Play Download on the App Store