Θα σπάσει κάθε ρεκόρ τιμής αυτή η Porsche Carrera GT

Η Porsche Carrera GT είναι ένα ιδιαίτερο αυτοκίνητο με βαρύνουσα σημασία για τη γερμανική μάρκα. Ξεχωριστό τόσο για τις επιδόσεις του, όσο και για το μοναδικό σχεδιασμό του.

Μετά το θάνατο του Paul Walker με μια Carrera GT, το μοντέλο επιδόσεων της Porsche βρέθηκε στο επίκεντρο και δέχτηκε άπειρες κριτικές τόσο για την αξιοπιστία του, όσο και για την ασφάλεια που παρέχει. Όμως τα τελευταία χρόνια στην αγορά των μεταχειρισμένων η Porsche Carrera GT φαίνεται πως έχει αναγεννηθεί, πιάνοντας τιμές ρεκόρ. Ενδεικτικό παράδειγμα μια Carrera GT με μόλις 400 χλμ. στο κοντέρ που πουλήθηκε από το γνωστό μας Bring A Trailer στην τιμή του 1,77 εκατ. ευρώ. Η εικονιζόμενη Carrera GT έχει ακόμα πιο λίγα χλμ. στο κοντέρ και είναι σχεδόν πανομοιότυπη με το μοντέλο που άγγιξε αυτή την υψηλή τιμή. Εξωτερικά το αμάξωμα είναι σε άριστη κατάσταση, όπως και η καμπίνα του στην οποία κυριαρχεί το δέρμα σε απόχρωση Terracotta, καθώς και οι ασημί ενθέσεις. Το supercar είναι μοντέλο του 2005 κι έχει διανύσει μόλις 292 χλμ. και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις η τιμή του μπορεί να ξεπεράσει τα 2 εκατ. ευρώ!

Να θυμίσουμε πως η Carrera GT είναι ένα σπάνιο αυτοκίνητο, όπου και κατασκευάστηκαν συνολικά 1.270 αυτοκίνητα, εκ των οποίων τα 64 ήταν βαμμένα στην απόχρωση Seal Grey όπως η εικονιζόμενη. Η Porsche Carrera GT κινείται από τον V10 κινητήρα χωρητικότητας 5,7 λτ. που αποδίδει 605 ίππους. Η δημοπρασία θα ανοίξει στις 16 Μαρτίου και θα ολοκληρωθεί στις 19, όπου και θα μάθουμε την τιμή που έφτασε αυτό το «κόσμημα».

Get it on Google Play Download on the App Store