«Θεϊκό» Toyota 2000GT θα… κλείσει σπίτια σε δημοπρασία

Η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία έχει μεγάλη ιστορία και μας έχει δώσει κατά καιρούς μερικά εξαιρετικά αυτοκίνητα. Όταν όμως μιλάμε για κλασικό, ιαπωνικό αυτοκίνητο, τότε αναφερόμαστε στο Toyota 2000GT, το οποίο πλέον κοστίζει μία περιουσία.

Διαβάστε επίσης: Έρευνα: Τι αυτοκίνητο έχουν οι επικίνδυνοι οδηγοί;

Το Toyota 2000GT είναι ένα από τα ιαπωνικά αυτοκίνητα που στην αγορά του κλασικού αυτοκινήτου έχει πιάσει έως και 1.000.000 ευρώ. Νούμερο εξαιρετικά υψηλό, το οποίο αποδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο πως οι Ιάπωνες και δει αυτοί της Toyota έχουν και κλασικά αυτοκίνητα.

Το Toyota 2000GT έδειξε πίσω στη δεκαετία του 1960 πως η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία έχει πολλά να προσφέρει. Το κουπέ της Toyota εφοδιαζόταν με μοτέρ 2.0 λτ. το οποίο ήταν 6κύλινδρο σε σειρά και είχε δημιουργηθεί με την πολύτιμη συνδρομή της Yamaha. Απέδιδε 150 ίππους και ήταν αλουμινένιο.

Η παραγωγή του Toyota 2000GT ολοκληρώθηκε το 1970 και συνολικά απαριθμεί 351 μονάδες, χωρίς πάντως η Toyota να γνωρίζει πόσα έχουν επιβιώσει μέχρι σήμερα. Ένα από αυτά πάντως, είναι και το εικονιζόμενο, του 1967, σε χρώμα Solar Red (μαζί με το Pegasus White ήταν τα πιο δημοφιλή) και με το οδόμετρό του στα 21 χλμ. (έχει μηδενίσει από τότε που έγινε η ανακατασκευή του).

Δείτε ακόμη: Ονειρώδες το πρώτο βελτιωμένο νέο Toyota Corolla

Η ηλεκτρονική δημοπρασία είναι αυτές τις μέρες σε εξέλιξη και την στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, το ποσό έχει φτάσει στα 370.000 ευρώ (425.000 δολάρια). Μένει να δούμε τελικά για πόσα λεφτά θα αλλάξει χέρια αυτό το «Θεϊκό» αυτοκίνητο, σε μία δημοπρασία που μπορείτε να δείτε εδώ.

Get it on Google Play Download on the App Store