Τρελά λεφτά για το Nissan 370Z του Paul Walker

Το Nissan 370Z είναι ένα αυτοκίνητο το οποίο αποτελεί διακαή πόθο για τους περισσότερους φανατικούς των σπορ μοντέλων. Φανταστείτε λοιπόν να μπορούσατε να αποκτήσετε ένα 370Z! Ανείπωτη χαρά σωστά;

Κι αν σας έλεγαν ότι θα μπορούσατε να διεκδικήσετε το 370Z του αείμνηστου Paul Walker δεν θα είχατε έναν λόγο να χαρείτε παραπάνω;

Δείτε ακόμα: Πωλείται το Nissan GT-R του Paul Walker έναντι 1.000.000 ευρώ!

Ένας τυχερός λοιπόν, το έκανε δικό του μέσω δημοπρασίας του οίκου  Barrett-Jackson. Το συγκεκριμένο Nissan 370Z είχε πρωταγωνιστήσει στην ταινία Fast Five και πωλήθηκε για 105.600 δολάρια (95.070 ευρώ). Το σπορ ιαπωνικό μοντέλο είναι χρονολογίας 2009, με τις περισσότερες μετατροπές του να αφορούν το εξωτερικό του μέρος.

Κάτω από το καπό εξακολουθεί κι υπάρχει ο V6 κινητήρας με τους 332 ίππους και τα 366 Nm ροπής. Δύναμη που καταλήγει στον πίσω άξονα μέσω ενός χειροκίνητου 6τάχυτου κιβωτίου. Πέρα όμως από τη σημαντική ιστορία του συγκεκριμένου μοντέλου, υπήρχε ένας ακόμα λόγος για την απόκτησή του. Έχει μόλις 4.976 χλμ. στο οδόμετρό του εκ των οποίων τα περισσότερα έγιναν στο πλαίσιο των γυρισμάτων της ταινίας Fast Five!

Διαβάστε επίσης: Δημοπρατούνται 21 αυτοκίνητα του Paul Walker

Στη δημοπρασία υπήρχαν κι άλλα μοντέλα της συλλογής του διάσημου (αλλά άτυχου) ηθοποιού, όπως δυο BMW M3 E30 μοντέλα του 1988 και του 1991 αντίστοιχα. Κερασάκι στην τούρτα είναι οι πέντε BMW E36 M3 Lightweight του 1995. Αυτά τα μοντέλα είναι εξαιρετικά σπάνια, μιας και μόλις 125 αυτοκίνητα κατασκευάστηκαν στο κόσμο, όπου σήμα κατατεθέν τους η μεγάλη αεροτομή στο πίσω μέρος.

Δείτε ακόμη: Ελληνική Toyota Supra γυρίζει κεφάλια!

«Είναι μεγάλη τιμή για εμάς να προσφέρουμε την καταπληκτική συλλογή του Paul Walker στη δημοπρασία Scottdale του 2020», δήλωσε ο Craig Jackson, Διευθύνων Σύμβουλος της Barrett-Jackson. Και συνέχισε λέγοντας: «Ο αντίκτυπος του Paul ήταν τεράστιος τόσο από την επιρροή του ως ηθοποιός, όσο και από την φιλανθρωπική του κίνηση ως ιδρυτής της Reach Out Worldwide. Είμαστε υπερήφανοι για τη συνέχιση της κληρονομιάς του, προσφέροντας την συλλογή του στους νέους υπεύθυνους για τη διοργάνωση της εκδήλωσής μας στο Scottsdale».

Get it on Google Play Download on the App Store