Θωρακισμένη Aston Martin μας κάνει James Bond!

Ζηλεύετε τις Aston Martin, τα gadgets και τις γυναίκες του James Bond. Αυτή η θωρακισμένη Vantage φροντίζει για τα δύο πρώτα (μετά από μια βραδινή βόλτα, και για το τρίτο), συνδυάζοντας θωρακισμένο αμάξωμα και συστήματα ασφαλείας που παραπέμπουν σε ταινία του πιο διάσημου πράκτορα.

Η γαλάζια Aston φέρει θωρακισμένα πάνελ στο αμάξωμα, ενώ ανάλογα κρύσταλλα αναλαμβάνουν την προστασία των επιβατών από σφαίρες περίστροφων και πιστολιών. Η AddArmor, που ετοιμάζει την Vantage για συναντήσεις με πυρά, αναφέρει πως τόσο οι πόρτες όσο και τα κρύσταλλα μπορούν να σταματήσουν βολίδες από 44άρι και 357άρι Magnum, αλλά και 19άρι Parabellum. Για να έχουμε ένα σημείο αναφοράς, το 44 Magnum ήταν το θρυλικό «κανόνι» που κράδαινε ο Κλιντ Ίστγουντ, ερμηνεύοντας τον εμβληματικό ρόλο του «Βρώμικου Χάρι».

Οροφή και ρεζερβουάρ είναι ενισχυμένα με πολλαπλές στρώσεις ατσαλιού, προκειμένου να αντέχουν σε εκρήξεις χειροβομβίδας. Οι μετατροπές της AddArmor περιλαμβάνουν επίσης καλύμματα στις απολήξεις της εξάτμισης (για να μην βάλει ο «κακός» τίποτα ή να επιχειρήσει το μπλοκάρισμά τους), run flat ελαστικά (σε περίπτωση που τα σκάσει κάποια σφαίρα) και νέα ανάρτηση, προκειμένου να ανταπεξέλθει στο αυξημένο βάρος της θωράκισης. Βέβαια η γενναία χρήση Kevlar, που φτάνει τα 204 κιλά, φροντίζει για τη διατήρηση του βάρους σε λογικά επίπεδα (που δεν αναφέρονται).

Το highlight της «σκληρόπετσης» Αγγλίδας, ωστόσο, εντοπίζεται στην προστασία της καμπίνας επιβατών. Αν κάποιος επιχειρήσει να ανοίξει πόρτα προκειμένου να απαγάγει οδηγό ή συνοδηγό, θα νιώσει να τον διαπερνάει μια ισχυρή δόση ηλεκτρισμού. Κι αυτό γιατί το μη προβλεπόμενο άνοιγμα πόρτας, τιμωρείται με ηλεκτροσόκ (είτε αυτόματα, είτε μέσω κουμπιού)!

Κάτω από το -επίσης θωρακισμένο- καπό συναντάμε τον 4.0 V8 twinturbo της Mercedes-AMG, απόδοσης 510 ίππων στις 6.000 σ.α.λ. και 685 Nm στις 2.000-5.000 σ.α.λ. Οι πίσω τροχοί παραλαμβάνουν την ισχύ μέσω 8τάχυτου αυτόματου κιβωτίου, προσδίδοντας επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα σε 3,6 δλ. και τελική 315 χλμ./ώρα για την εργοστασιακή V8 Vantage. H θωρακισμένη λογικά θα είναι πιο αργή, λόγω μεγαλύτερου βάρους.

Get it on Google Play Download on the App Store