Τι σχέση έχει το νέο Chrysler Airflow με την Κύπρο;

Στις αρχές του έτους η Chrysler έδειξε πως έχει ακόμα σφυγμό, παρουσιάζοντας το Aiflow Concept. Ένα πρωτότυπο ηλεκτρικό crossover, που έμοιαζε να απείχε ελάχιστα από την παραγωγή. To ίδιο ισχύει για την ανανεωμένη του εκδοχή, που παρουσιάζεται σαν ειδική έκδοση του ήδη υπάρχοντος αυτοκινήτου – και αντλεί έμπνευση από την Κύπρο!

Το Graphite Concept, που εμφανίστηκε πριν λίγες μέρες στο Σαλόνι της Νέας Υόρκης, φαίνεται σαν την κορυφαία έκδοση του Airflow. Από πλευράς διαφοροποιήσεων, μόνο η μάσκα και ο φωτισμός του σήματος είναι ελαφρώς αλλαγμένα σε σχέση με το προ τετραμήνου πρωτότυπο. Η μεγαλύτερη αλλαγή έγκειται στο Galaxy Black χρώμα του αμαξώματος και την αντίθεση που δημιουργεί με το μπρονζέ φινίρισμα σε ζάντες (22 ιντσών), πλαίσιο παραθύρων και καθρέπτες. Η απόχρωση του χαλκού απαντάται και στο εσωτερικό, τόσο στις ραφές των Ice Grey καθισμάτων όσο και τον ambient φωτισμό, αλλά και τα γραφικά στις 3 οθόνες του ταμπλό.

Ένας χρωματισμός που πράγματι εμπνέεται από το πολύτιμο ορυκτό, καταγωγής Κύπρου μάλιστα!H Μεγαλόνησος είναι ξακουστή για το μεταλλεία της, άσχετα που μοναδικό ενεργό παραμένει πια εκείνο στη Σκουριώτισσα. Οι Αμερικανοί δανείστηκαν την ονομασία και προίκισαν το πολλά υποσχόμενο μοντέλο τους με την ανάλογη παλέτα.

Μηχανικά δεν υπάρχουν διαφορές μεταξύ Airflow και Airflow Graphite. To αμερικανικό crossover ενσωματώνει ό,τι πιο σύγχρονο έχει να προσφέρει το «οπλοστάσιο» της Stellantis. Η πλατφόρμα STLA είναι ολοκαίνουργια και εξελιγμένη αποκλειστικά για ηλεκτρικά αυτοκίνητα, προσφέροντας στο Airflow δυο ηλεκτροκινητήρες 204 ίππων (έναν εμπρός – έναν πίσω) και συνολική απόδοση πάνω από 400 άλογα, με την αυτονομία να κυμαίνεται μεταξύ 563 και 643 χλμ.

Το Airflow δεδομένα θα μπει στην παραγωγή, αλλά θα χρειαστεί να περιμένουμε μέχρι το 2025 για να το δούμε στους δρόμους.

Get it on Google Play Download on the App Store