Τι σημαίνει το όνομα «Stonic» του Kia SUV;

Το όνομα που δίνει η εκάστοτε αυτοκινητοβιομηχανία για το μοντέλο της είναι εξαιρετικά σημαντικό, αφού μπορεί να επηρεάσει ακόμα και την αποδοχή του προς τον κόσμο και κατά επέκταση τις πωλήσεις του. Σε κάθε περίπτωση είναι μια πολύ δύσκολη και πολύπλοκη διαδικασία, γιατί θα πρέπει να απευθύνεται σε όλο τον κόσμο, αν και ορισμένες περιπτώσεις δεν αποφεύγονται οι διαφορετικές ονομασίες.

Η Kia για παράδειγμα, το 2017 εισήγαγε για πρώτη φορά το Stonic, το οποίο όμως στην Κίνα ονομάζεται KX1 και διαφέρει στο εσωτερικό του. Στις υπόλοιπες και πολλές χώρες που διατίθεται, είναι ευρέως γνωστό ως Stonic και πρόκειται για ένα από τα δημοφιλέστερα SUV παγκοσμίως. Έχετε όμως ποτέ αναρωτηθεί ποιο είναι το… βαφτιστικό του; Είναι σύνθετο και προέρχεται από τις λέξεις «stylish» και «iconic». Κοινώς, προέρχεται από τα δύο πρώτα γράμματα του stylish και τα τέσσερα τελευταία του iconic (st-onic).

Για την σπορτίφ και επιτυχημένη εμφάνιση του Stonic συνεργάστηκαν το σχεδιαστικό κέντρο της Kia στη Φρανκφούρτη, με το αντίστοιχο στη Ναμιγιάνγκ, της Κορέας. Η παραγωγή του γίνεται στο εργοστάσιο της Kia στο Σοχάρι, Κορέα, ενώ όπως όλα τα Kia, έτσι και αυτό συνοδεύεται με τη γνωστή εγγύηση των 7 ετών.

Πριν από λίγο καιρό το δημοφιλές B-SUV λανσαρίστηκε με μικρές αναβαθμίσεις, όπως επίσης και με τα νέα σήματα της Kia. Στην Ελλάδα διατίθεται σε πολύ ανταγωνιστικές τιμές και με μια πλήρη γκάμα κινητήρων βενζίνης. Συγκεκριμένα η πρώτη έκδοση κοστίζει από μόλις 15.990 ευρώ, με το ατμοσφαιρικό 1.200άρι μηχανικό σύνολο των 84 ίππων. Κατόπιν υπάρχει το turbo 1.0 T-GDi των 100 ίππων από 17.490 ευρώ και πιο πάνω το ίδιο μοτέρ με 120 ίππουςστάνταρ το 7DCT κιβώτιο ταχυτήτων και πλούσιο εξοπλισμό, από 21.390 ευρώ.

Get it on Google Play Download on the App Store