Τι σπάει δύσκολα στο Jeep Gladiator;

Η Jeep επέστρεψε δυναμικά εδώ και μερικούς μήνες στην κατηγορία των pickup, με το εντυπωσιακό Gladiator, το οποίο σαφώς και θυμίζει έντονα το «ξαδελφάκι» του, Wrangler. Αμφότερα τα δύο αμερικανικά μοντέλα, ξεχωρίζουν για τον σκληροτράχηλο χαρακτήρα τους και τις εκπληκτικές εκτός δρόμου ικανότητές τους.

Η περιπετειώδης προσωπικότητα του Gladiator έγκειται, συν τοις άλλοις, και στο γεγονός της δυνατότητας αφαίρεσης και αναδίπλωσης τμημάτων του αμαξώματος, όπως οι πόρτες, η οροφή και το παρμπρίζ. Προχωρώντας ένα βήμα παραπάνω όμως, η Jeep Performance Parts θωρακίζει επιπλέον την αντοχή του αυτοκινήτου με την επιλογή τοποθέτησης κρυστάλλου από «Gorilla Glass».

Αρχικά, το εξαιρετικά ανθεκτικό γυαλί (κατασκευάζεται από την αμερικανική εταιρεία Corning), σχεδιάστηκε για να προστατεύει τις οθόνες ηλεκτρονικών συσκευών, όπως κινητά τηλέφωνα και tablets, προσφέροντας χαμηλό βάρος, δυνατότητα μεταφοράς εντολών μέσω της αφής, καθώς και υψηλά επίπεδα αντοχής στη θραύση και τη φθορά από αμυχή αντικείμενα.

Στην περίπτωση της Jeep, εφαρμόστηκε μια εξαιρετικά λεπτή εσωτερική στρώση στο παρμπρίζ, αλλά και μία εξωτερική, με πάχος αυξημένο κατά 52%. Το αποτέλεσμα είναι ένα σύνολο εξαιρετικά ελαφρύ και ανθεκτικό, προσφέροντας κορυφαία αντίσταση σε ρωγμές και χτυπήματα (π.χ. από πέτρες).

Το «Gorilla Glass» θα διατίθεται προαιρετικά στα νέα Gladiator στο άμεσο μέλλον, αλλά θα προσφέρεται και σαν ανταλλακτικό για τους σημερινούς κατόχους του μοντέλου. Η τεχνολογία του είναι απόλυτα συμβατή με τις κάμερες και τους αισθητήρες που βρίσκονται πίσω από το παρμπρίζ, εξασφαλίζοντας την απροβλημάτιστη λειτουργία όλων των σχετικών ηλεκτρονικών συστημάτων άνεσης και ασφάλειας.

Η τιμή του Jeep Gladiator στην ελληνική αγορά ξεκινά από 56.100 ευρώ, ενώ το αυτοκίνητο καλύπτεται από 4ετή εργοστασιακή εγγύηση (ή κάλυψης 160.000 χλμ.) και αντίστοιχης διάρκειας υπηρεσία οδικής βοήθειας.

Get it on Google Play Download on the App Store