Τι συμβολίζει το τρίγωνο στις πόρτες του Skoda Fabia;

Το εντελώς νέο, 4ης γενιάς μικρό μοντέλο της Skoda, το Fabia ξεκίνησε να διατίθεται στη χώρα μας, ενώ μόλις χθες το οδηγήσαμε για πρώτη φορά στους ελληνικούς δρόμους. Ένα αυτοκίνητο που δεν έχει καμία απολύτως ομοιότητα με το προγενέστερο, γεγονός που φαίνεται αμέσως εξωτερικά.

Καταρχήν, το νέο Fabia μεγάλωσε αισθητά και ξεπέρασε για πρώτη φορά το όριο των τεσσάρων μέτρων και είναι ένα από τα μεγαλύτερα μοντέλα του B-Segment, προσφέροντας παράλληλα ένα ακόμη πιο ευρύχωρο εσωτερικό. Συγκεκριμένα με μήκος 4.108 χλστ. είναι 111 χλστ. μακρύτερο, το μεταξόνιο των 2.552 χλστ. έχει αποκτήσει επιπλέον 82 χλστ., ενώ το πλάτος αυξήθηκε κατά 48 χλστ. στα 1.780 χλστ. Μερικά χρόνια πριν, τέτοιες διαστάσεις είχαν τα μικρομεσαία χάτσμπακ και όχι ένα μικρό.

Το εμπρός άκρο του νέου Fabia χαρακτηρίζεται από αιχμηρούς, στενούς προβολείς που εκτείνονται σε μια εντυπωσιακή, εξαγωνική μάσκα. Τα φώτα μεσαίας και μεγάλης σκάλας και τα φώτα ημέρας διαθέτουν στάνταρ τεχνολογία LED, ενώ οι προαιρετικοί προβολείς full LED παρέχουν και προσαρμοζόμενες λειτουργίες φωτισμού. Τα σχεδίασης Crystal line πίσω φώτα διατίθενται επίσης σε έκδοση full LED, προαιρετικά.

Ξεχωριστές λεπτομέρειες, όπως οι αεροδυναμικά βελτιστοποιημένες ζάντες και ενεργά ρυθμιζόμενες περσίδες ψύξης στην κάτω είσοδο αέρα του μπροστινού προφυλακτήρα, επιτρέπουν τον συντελεστή οπισθέλκουσας Cd: 0,28, θέτοντας ένα νέο ρεκόρ στην κατηγορία των compact αυτοκινήτων. Όμως με μια πιο παρατηρητική ματιά, θα εντοπίσει κανείς και μικρές λεπτομέρειες, οι οποίες δεν είναι καθόλου τυχαίες, αφού συμβολίζουν κάτι. Συγκεκριμένα τα νεύρα που σχηματίζονται στις μπροστινές πόρτες, διαμορφώνουν το χαρακτηριστικό τρίγωνο της σημαίας της Τσεχίας.

Να υπενθυμίσουμε ότι η νέα Fabia πωλείται με τους κινητήρες βενζίνης 1.0 MPI 80 PS από 14.990 ευρώ και 1.0 TSI 110 PS από 17.500 ευρώ (πιο πλούσια αρχική έκδοση).

Get it on Google Play Download on the App Store