Τι θα γίνει με την παραγωγή του Skoda Superb;

Η αναβολή της κατασκευής του εργοστασίου της VW στην Τουρκία, έπειτα από την εισβολή του Ερντογάν στην Συρία, έχει προβληματίσει και τους υπευθύνους της Skoda.

Βλέπετε τα μοντέλα της μάρκας εμφανίζουν αυξημένη ζήτηση, κάτι που πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα. Αυτό θα γινόταν με την κατασκευή του εργοστασίου στην Τουρκία, για το οποίο όμως το τοπίο δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα!

Δείτε ακόμα: Ψηφιακή απλότητα για το εσωτερικό του νέου Skoda

Τα υψηλόβαθμα στελέχη του ομίλου θέλουν διακαώς τη δημιουργία του εργοστασίου στην γείτονα χώρα, όπου θα κατασκευαζόταν το νέο Superb. Συγκεκριμένα στη περιοχή της Manisa, μια πόλη που είναι απαλλαγμένη από δασμούς και βρίσκεται στις τουρκικές ακτές. Αν το VW Group εγκαταλείψει εντελώς την Τουρκία λόγω των συμβάντων, τότε απλώς θα ακυρωθεί το μεγάλο αυτό έργο. Κάτι που θα δημιουργήσει σημαντικό πρόβλημα στην Skoda. Γιατί μπορεί το Superb να κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της Μπρατισλάβας, αλλά εκεί θα γίνει και η κατασκευή του νέου Passat αν δεν προχωρήσει η λύση της Τουρκίας. Όμως οι υπάρχουσες γραμμές παραγωγής δεν θα μπορούν να καλύψουν την ζήτηση του αγοραστικού κοινού, κάτι που δεν θα μπορεί να κάνει ούτε το εργοστάσιο του Kvasiny. Μη ξεχνάτε ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να κατασκευάζονται στο συγκεκριμένο εργοστάσιο και μοντέλα της Porsche!

Διαβάστε επίσης: Skoda Kamiq και Scala με τον 1.5 TSI 150 PS

Όλα είναι προς το παρόν στο πάγο, μιας και η Τουρκία έχει ανακοινώσει ότι 371.000 Σύριοι επιστρέφουν και δημιουργούν ζώνες ασφαλείας για να κατασκευαστούν κατοικίες και σχολεία. Όμως η VW αναβάλει την απόφασή της, αλλά η λύση της Τουρκίας είναι εξαιρετικά συμφέρουσα για τη μάρκα, για αυτό δεν την έχει απορρίψει μέχρι και τώρα!

Get it on Google Play Download on the App Store