Το απόλυτο Toyota Hilux για τη «Μπάρμπαρα»

Η κακοκαιρία «Μπάρμπαρα» έχει κάνει «χιονούλα» τις περισσότερες περιοχές της Ελλάδας, προκαλώντας τα καθιερωμένα προβλήματα στους δρόμους. Η καλύτερη λύση σε όλα θα μπορούσε κάλλιστα να είναι αυτό το Toyota Hilux, που μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι 9 άτομα!

Το εν λόγω Hilux, που βασίζεται και στην κορυφαία έκδοση GR Sport, είναι κανονικό μέχρι το τέλος της δεύτερης καμπίνας. Από εκεί και πίσω όμως, στο χώρο που κανονικά συναντάμε την καρότσα, έχουμε πλέον μια ιδιοκατασκευή που μετατρέπει το pick up Toyota σε τροχόσπιτο. Η ιαπωνική Direct Cars είναι υπεύθυνη για τη δημιουργία του BR75 SUV Adventure Camper, όπως ονομάζεται το όχημα, δηλώνοντας πως μπορεί να πάει σε μέρη όπου άλλα τροχόσπιτα αδυνατούν, καθιστώντας το έτσι ιδανικό για πάσης φύσεως περιπέτειες σε δάση, βουνά κλπ.

Το κανονικό εσωτερικό διατηρεί την 5θέσια διάταξη, ενώ η έξτρα καμπίνα μπορεί να κοιμίσει 2 ενήλικες και 2 παιδιά με όλα τα κομφόρ. Κλιματιστικό, τηλεόραση, κουζίνα, ψυγείο, τουαλέτα, ακόμα και ντουζιέρα, είναι στάνταρ στην κατασκευή στο πίσω μέρος του Adventure Camper, την ώρα που υπάρχει και σκηνή στην οροφή. Οι Ιάπωνες πρόσεξαν την αεροδυναμική του οχήματος, ενσωματώνοντας το κουβούκλιο πάνω στο αμάξωμα με σχήμα που θυμίζει τα «καπέλα» στις νταλίκες. Αν υπάρχει όρεξη και υπομονή, στους 4 διαμένοντες στην καμπίνα μπορούν να προστεθούν οι 5 επιβάτες στο αυτοκίνητο, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των φιλοξενούμενων στους 9! Η νορμάλ διάταξη, ωστόσο, είναι η τετράδα που μπορεί να μείνει στο τροχόσπιτο.

Η Direct Cars αναφέρει πως το Adventure Camper μπορεί να διατηρήσει τη θερμοκρασία στα επιθυμητά επίπεδα εντός, ανεξαρτήτως της εξωτερικής θερμοκρασίας, χάρις στο 9άρι κλιματιστικό (9000 BTU) και την προσεγμένη μόνωση του χώρου. Ό,τι πρέπει δηλαδή σε περίπτωση που αποκλειστούμε στα χιόνια. Από ρεύμα δύσκολα θα ξεμείνουμε, καθώς υπάρχει μπαταρία 200Ah και φωτοβολταϊκά 200W, ενώ ούτε από νερό θα υπάρξει πρόβλημα. Μια δεξαμενή αριθμεί 85 λίτρα, αυτή για το πόσιμο νερό φτάνει στα 25 λίτρα, ενώ το δοχείο αποστράγγισης ανέρχεται στα 45 λίτρα.

Η καρότσα του Hilux δεν πήγε χαμένη, καθώς η Direct Cars τη μετατρέπει σε τρέιλερ που διαθέτει ό,τι έξτρα ζητήσει ο αγοραστής: από νιπτήρα και αποθηκευτικούς χώρους, μέχρι ψησταριά! Όλα αυτά, φυσικά, κοστίζουν. Το βασικό BR75, που πατάει στο απλό Hilux, ξεκινά από τα 10,98 εκατ. γεν (77.782 ευρώ) και το κορυφαίο που βλέπουμε, καταγωγής GR Sport, από τα 12,45 εκατ. γεν (88.151 ευρώ).

Get it on Google Play Download on the App Store