Το αρχαιότερο Land Cruiser συνεχίζει για 40η χρονιά

To Toyota Land Cruiser 70 είναι ένα από τα μακροβιότερα αυτοκίνητα που κυκλοφορούν σήμερα. Τη χρονιά που λανσαρίστηκε, το 1984, πολλοί εξ ημών δεν είχαμε καν γεννηθεί. Σχεδόν 40 χρόνια μετά, το ιαπωνικό off roader συνεχίζει το ίδιο δυνατά την εμπορική του πορεία, δεχόμενο και ανανεώσεις. Ο κόσμος το λατρεύει, έχοντας ξεπουλήσει την παραγωγή μέχρι το 2024! Χρονιά που το 70άρι θα κλείσει τα 40 χρόνια καριέρας, παραμένοντας σταθερά στη γραμμή παραγωγής.

Ο αντιπρόεδρος marketing και πωλήσεων της Toyota Αυστραλίας, Sean Hanley, ήταν ξεκάθαρος στο CarSales για το μέλλον του ιστορικού Land Cruiser: «Δεν υπάρχει κανένα πλάνο για κατάργηση της σειράς 70», είπε και ουσιαστικά επιβεβαίωσε πως για τουλάχιστον 2 χρόνια ακόμα, το αρχαιότερο Toyota θα είναι μαζί μας. Βέβαια για να συνεχίσει, θα πρέπει να εκσυγχρονίσει τους κινητήρες του. Αυτή τη στιγμή, μοναδική επιλογή είναι έναν 4.5 V8 τουρμποντίζελ, με απόδοση 205 ίππων στις 3.400 σ.α.λ. και 430 Nm στις 1.200-3.200 σ.α.λ., που τροφοδοτεί όλους τους τροχούς μέσω τριών διαφορικών και 5τάχυτου χειροκίνητου κιβωτίου.

Δεν αποκλείεται, όμως, στο άμεσο μέλλον να προκύψει υβριδική εναλλακτική: «Σε κάθε νέα γενιά μοντέλου αλλάζουμε τους κινητήρες, οπότε δεν αποκλείεται και για το Land Cruiser 70. To κλειδί σε κάθε τι που φτιάχνει η Toyota, αλλά και γενικότερα στον τρόπο που λειτουργούμε, είναι να ταιριάζει με τις ανάγκες της αγοράς, αλλά και να τηρεί τη δέσμευσή μας για ουδετερότητα άνθρακα». Πρώτα από όλα, όμως, ο Hanley τόνισε ότι προτεραιότητα για την ιαπωνική φίρμα αποτελεί η κάλυψη της ζήτησης τώρα. Είναι χαρακτηριστικό πως στην Αυστραλία η Toyota έχει σταματήσει να δέχεται παραγγελίες, προκειμένου να διατηρήσει τη λίστα αναμονής σε λογικά επίπεδα.

Get it on Google Play Download on the App Store