Το Audi Quattro επιστρέφει στο WRC! (+video)

Έχουν περάσει 33 χρόνια από την τελευταία φορά που το όνομα «Quattro» εμφανίστηκε σε κατάταξη αποτελεσμάτων αγώνα WRC. Κι αυτό μέσω ιδιωτικών συμμετοχών, καθώς η Audi αποσύρθηκε επίσημα από τα ράλλυ το 1987, με τελευταίο εκπρόσωπο το 200 Quattro Group A (το οποίο συμμετείχε στη σεζόν του ’88, από ιδιώτες). Έκτοτε εμφανίζονταν κατά καιρούς διάφορα τετρακίνητα μοντέλα του Ίνγκολσταντ (80 και S2 συνήθως) σε τοπικά πρωταθλήματα, όμως όχι στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Κάτι που θα αλλάξει, πιθανότατα κι από φέτος!

Ο Mattias Ekström συγκαταλέγεται στους οδηγούς-θρύλους της Audi, συμμετέχοντας στο DTM από το 2001 μέχρι το 2018 και κατακτώντας 2 πρωταθλήματα, ενώ πήρε ακόμα έναν τίτλο στο World Rallycross. Όπλο του Σουηδού για την τελευταία κούπα ήταν το S1. Αυτό θα αποτελέσει τη βάση για τη νεοσύστατη ομάδα του, EKS JC, ώστε να σημάνει την επιστροφή των «τεσσάρων κύκλων» στο WRC! Το αυτοκίνητο βρίσκεται στα τελευταία στάδια δοκιμών και έχει εξελιχθεί σε συνεργασία με την Rally Technic, από τη Νότιο Αφρική. Βασίζεται στο S1 Sportback, που καταργήθηκε το 2018 και είχε κάτω από το καπό τον 2λιτρο TFSI των 231 ίππων κάτω από το καπό.

Το αγωνιστικό, αντίθετα, διαθέτει έναν 1.600άρη τούρμπο στο μηχανοστάσιο, σύννομο με τους κανονισμούς των κατηγοριών WRC2 και WRC3. Η απόδοση φτάνει στους 266 ίππους και συνεργάζεται με 5άρι σειριακό κιβώτιο, ούτως ώστε να τροφοδοτηθούν -φυσικά- όλοι οι τροχοί μέσω του συστήματος Quattro. Ακριβής ημερομηνία για το ντεμπούτο του δεν ορίζεται, όμως σύμφωνα με τον Ekström «σίγουρα θα συμμετάσχει σε κάποιους αγώνες την άνοιξη ή το καλοκαίρι».

Παρόλο που η συμμετοχή δεν φέρει την επίσημη σφραγίδα της Audi, τα χαρακτηριστικά χρώματα της γερμανικής ομάδας που άλλαξε το ρου των αγώνων στη δεκαετία του 80, είναι παρόντα.

Get it on Google Play Download on the App Store