Το χειρότερο drift του κόσμου (+video)

Eίναι αυτό που λένε, «άστο αν δεν μπορείς». Και το driftάρισμα, κακά τα ψέματα, θέλει να ‘σαι λιγουλάκι ικανός με τα χέρια στο τιμόνι, διαφορετικά φτάνεις μέχρι και… καταστροφή του αυτοκινήτου.

Ευτυχώς για τον επίδοξο Σεμπάστιαν Λεμπ του βίντεο, δεν κατέστρεψε ολοσχερώς το Infiniti που οδηγούσε και με το οποίο ήθελε να κάνει επίδειξη ικανοτήτων στο κοινό που είχε μαζευτεί στην πίστα, ούτε προκάλεσε κάποιον τραυματισμό. Η μερική απογείωση του ιαπωνικού σεντάν, όμως, λίγο έλειψε να καταλήξει στην εξέδρα.

Η παρακάτω απόπειρα drift που κάνει το γύρο του διαδικτύου άρχισε όπως ακριβώς τελείωσε: πάρα πολύ άσχημα. Το αυτοκίνητο άρχισε να «φεύγει» γρήγορα, χτύπησε στα τσιμεντένια φράγματα που υπήρχαν γύρω από την πίστα και αφού το πίσω μέρος του Infiniti βρήκε στον τοίχο, το μπροστινό μέρος ακολούθησε στον ίδιο ρυθμό, σχεδόν «χορεύοντας» παράλληλα με το τσιμέντο. Στη συνέχεια το αυτοκίνητο σηκώθηκε όχι μόνο στις δύο ρόδες, αλλά στη μία πίσω αριστερά (στο 0:02 του βίντεο) για να συνεχίσει την τρελή πορεία του και να σταματήσει λίγο πριν από το τέλος της μικρής ευθείας που είχε επιταχύνει ο κατά φαντασία πιλότος.

Το καλύτερο, όμως, το άφησε –όπως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις- για το τέλος. Το… παρκάρισμα του μεγάλου σεντάν μόνο σε χολιγουντιανές ταινίες «καταστροφής» παραπέμπει και όχι σε επίδειξη οδηγικών δεξιοτήτων. Το Infiniti κατέληξε με τα μούτρα στο πάτωμα, μιας και το πίσω μέρος του σηκώθηκε ένα μέτρο (!) και «κούμπωσε» με τους τροχούς πάνω στα φράγματα, σε στάση αθλητή του στίβου έτοιμου για εκκίνηση. Το λάθος του οδηγού, απ’ ότι φαίνεται στο βίντεο, είναι ότι κρατάει το πόδι του κολλημένο στο γκάζι, προφανώς δείχνει πανικόβλητος και αυτή η αδράνειά του έφερε ένα από τα χειρότερα drift που έχουμε δει.

Get it on Google Play Download on the App Store