Το Ford F-150 Lightning μοιράζει ηλεκτρική ενέργεια!

Το Ford F-150 Lightning είναι το πρώτο ηλεκτρικό pick up της ιστορίας της Ford, που ξεχωρίζει με το υπέροχο παρουσιαστικό του, αλλά και την υψηλή τεχνολογία που διαθέτει.

Να θυμίσουμε πως το Ford F-150 Lightning κινείται από δυο ηλεκτροκινητήρες (ένας στον εμπρός άξονα, ένας στον πίσω), σε διαφορετικές αποδόσεις. Στη Standard Range παράγουν συνδυαστικά 430 ίππους, ενώ στην Extended Range φτάνουν στα 570 άλογα, με τη ροπή και στις δυο περιπτώσεις να αγγίζει τα 1.051 Nm. Η Ford ανακοινώνει πως τα 100 χλμ./ώρα από στάση έρχονται σε 4,4 δλ. Πέρα από τα απόλυτα νούμερα ισχύος και ροπής, το F-150 Lightning διακρίνεται για μια ακόμα τεχνολογία του. Μπορεί να αξιοποιηθεί ως γεννήτρια σε περιπτώσεις blackout! Χάρη στην τεχνολογία Intelligent Backup Power μπορεί να προσφέρει έως 9.6 kW ενέργειας στην Extended Range έκδοση, τροφοδοτώντας για έως 3 μέρες με ρεύμα ολόκληρο σπίτι! Όμως η Ford κάνει το κάτι παραπάνω και μπορεί πλέον να τροφοδοτεί με ηλεκτρική ενέργεια κι άλλα EV αυτοκίνητα, όχι μόνο της Ford.

Για να λειτουργήσει αυτή η αμφίδρομη λειτουργία, το άλλο ηλεκτρικό αυτοκίνητο οποιαδήποτε μάρκας απλά θα πρέπει να διαθέτει θύρα φόρτισης SAE J1772, όπως δηλαδή η Mustang αλλά και το ηλεκτρικό Transit, τα οποία το F-150 Lightning γεμίζει με άνεση τις μπαταρίες τους. Για παράδειγμα στην περίπτωση της Mustang με τη μπαταρία των 91 kWh με την κίνηση στον πίσω άξονα, το ηλεκτρικό pick up της Ford προσθέτει αυτονομία 32 χλμ. για κάθε μια ώρα φόρτισης. Η μεταφορά ενέργειας γίνεται μέσω του φορτιστή Ford Mobile Power Cord με ταχύτητες φόρτισης Level 2. H Ford εντάσσει τον Pro Power Onboard των 7,2 kw στον προαιρετικό εξοπλισμό, ενώ από τη ερχόμενη άνοιξη θα προσφέρεται μια βελτιωμένη έκδοση 9,6 kW.

Get it on Google Play Download on the App Store