Το Ford Ranger Raptor πάει πίστα! (+video)

Οι πίστες δεν είναι το πιο ταιριαστό πάντρεμα για pick up αυτοκίνητα, τουλάχιστον όχι οι ασφάλτινες. Υπάρχουν αρκετές διοργανώσεις, ωστόσο, που απασχολούν αγροτικά σε σιρκουί. Γνωστότερη όλων, το πρωτάθλημα NASCAR Gander RV & Outdoors Truck Series. Και στην Ταϊλάνδη, όμως, αγαπάνε τα pick ups έχοντας ένα αντίστοιχο πρωτάθλημα. Στο οποίο μόλις μπήκε το Ford Ranger Raptor!

Το Super Pick Up είναι μια υποκατηγορία του Thailand Super Series, της μεγαλύτερης μηχανοκίνητης διοργάνωσης στην Ταϊλάνδη. Μια διοργάνωση που έχει στην αγκάλη της συνολικά 6 πρωταθλήματα, με συμμετέχοντες -μεταξύ πολλών άλλων- όπως τα Audi R8 LMS και την Porsche 911 GT3 RSR, για να έχουμε μια ιδέα του εκεί επιπέδου. Τα Super Pick Ups είναι κατάλληλα τροποποιημένα αγροτικά, που διατηρούν αρκετούς δεσμούς με τα αυτοκίνητα παραγωγής (πλαίσιο, κινητήρας, κιβώτιο προέρχονται από τα πολιτικά, με τις κατάλληλες βελτιώσεις/ενισχύσεις). Μέχρι πρότινος, το πρωτάθλημα ήταν μάχη μεταξύ των Isuzu D-Max και Toyota Hilux. Τώρα, ήρθε η ώρα για το κορυφαίο Ranger να κάνει «χαλάστρα».

Διαβάστε επίσης: Το Toyota Hilux Mako προκαλεί το Ford Ranger Raptor

Το αυτοκίνητο βασίζεται στο εγχώριο Raptor, που έχει τον πεντακύλινδρο εν σειρά ντίζελ των 3.2 λίτρων, αντί του 2λιτρου EcoBlue που γνωρίζουμε. Κανονικά η απόδοση βρίσκεται στα 200 άλογα και τα 470 Nm (όπως το δικό μας Wildtrack, δηλαδή), αλλά κατόπιν αναβαθμίσεων σε τούρμπο, πολλαπλές εισαγωγής-εξαγωγής, εγκέφαλο, intercooler και αλλού, πλέον κυμαίνεται στα 250-270 άλογα και άνω των 600 Nm. Την ισχύ μεταφέρει αποκλειστικά στους πίσω τροχούς το 6άρι χειροκίνητο κιβώτιο, με τους κανονισμούς να κρατούν τη διάσταση ζαντών-ελαστικών σε χαμηλά επίπεδα, προς όφελος του θεάματος. Οι τροχοί είναι διάστασης 245/40/17 γύρω γύρω και απαιτούν σωστό στήσιμο στο μέγιστο βαθμό, αλλά και τα ανάλογα «χέρια» για να φέρουν αποτέλεσμα.

Δείτε ακόμα: Με 330 άλογα το νέο Ford Ranger Raptor

Get it on Google Play Download on the App Store