Το νέο Genesis GV80 μας γυρνάει 12 χρόνια πίσω!

Μην μπερδεύεστε! Δεν λέμε το εντυπωσιακό Genesis GV80 αναχρονιστικό, στο σύνολο του, αλλά σε ένα μόνο σημείο του: έχει σύστημα με αναγνώριση γραφής για το σύστημα infotainment!

Στην ψηφιακή εποχή που ζούμε τα πάντα μπορούν να ελεγχθούν με μερικές κινήσεις. Και ειδικά στον τομέα του αυτοκινήτου, κάθε έλεγχος ενός επιμέρους συστήματος πρέπει να γίνεται χωρίς να αποσπάται η προσοχή του οδηγού.

Δείτε ακόμα: Αρχοντικό νέο Genesis GV80 με έως 375 άλογα (+video)

Μπορεί το πολυτελές Κορεάτικο μοντέλο Genesis GV80 να παρουσιάστηκε προ ημερών, όμως έχει κάτι που μας γυρνάει 12 χρόνια πίσω. Το σύστημα αναγνώρισης γραφής για το infotainment, μια λειτουργία που την είχαμε δει σε μοντέλα της Lexus. Στο κατώτερο σημείο της κεντρικής κονσόλας, υπάρχουν τρία διαφορετικά χειριστήρια: ένα για το κιβώτιο ταχυτήτων, ένα για τις ρυθμίσεις για την off – road κίνηση του αυτοκινήτου κι ένα για τον έλεγχο του infotainment, μέσω γραφής! Όμως το εν λόγω σύστημα θα αποσπά αρκετά τη προσοχή του οδηγού, ενώ τους αριστερόχειρες θα τους δυσκολέψει ακόμα περισσότερο. Λειτουργίες που οι ανταγωνιστές του Genesis το έχουν λύσει με την ενσωμάτωση των φωνητικών εντολών.

Διαβάστε επίσης: Πόσο κάνει το υπερπολυτελές Genesis G90;

Βέβαια το εν λόγω σύστημα το είχαμε δει και πριν μερικά χρόνια σε μοντέλα Lexus με την ονομασία Remote Touch Interface. Σύστημα που δεν αγαπήθηκε και ιδιαίτερα από το καταναλωτικό κοινό και για αυτό μπήκαν οι οθόνες αφής! Τώρα γιατί ο Κορεάτης κατασκευαστής γυρίζει 12 χρόνια πίσω ουδείς γνωρίζει! Και ειδικά σε μια τεχνολογία που έχει αποδειχθεί ότι το κοινό δεν την θέλει!

Get it on Google Play Download on the App Store