Το Google Maps προκάλεσε επιχείρηση διάσωσης! (+video)

Μόλις πριν δυο ημέρες είδαμε το περιστατικό με έναν οδηγό, που βρέθηκε σε ποτάμι λόγω λάθος οδηγιών από το Google Maps. Μια οικογένεια στην Αυστραλία, ωστόσο, όχι μόνο βρέθηκε αλλού για αλλού ελέω Χαρτών, αλλά χάθηκε για 2 μέρες και χρειάστηκε επιχείρηση διάσωσης για να επανέλθει στον πολιτισμό!

Σύμφωνα με την αστυνομία της Νέας Νότιας Ουαλίας, η οικογένεια ξεκίνησε από την Αδελαΐδα για το Πάκσαντλ στις 7 Αυγούστου. Στον προορισμό τους δεν έφτασαν ποτέ, όμως, με τους ανθρώπους που τους περίμεναν να τους δηλώνουν αγνοούμενους την επομένη και να ξεκινά επιχείρηση ανεύρεσης/διάσωσης. Αρκετές υπηρεσίες ενεπλάκησαν, σε μια έρευνα που επεκτάθηκε σε 8 διαφορετικές περιοχές και χρειάστηκε ελικόπτερο για να βρει τελικά τη χαμένη οικογένεια, η οποία τελικά εντοπίστηκε κοντά στα 50 χλμ. από εκεί που θα έπρεπε να είναι!

Όπως ανέφεραν οι ταλαιπωρημένοι Αυστραλοί, το Google Maps τους έβγαλε σε χωματόδρομο εκτός αυτοκινητοδρόμου για ταχύτερη διαδρομή. Ο χωματόδρομος τελικά δεν έβγαζε πουθενά, παρά στην καρδιά του outback. Μέχρι να αντιληφθούν πως οι Χάρτες τους οδηγούσαν μακριά από κάθε ίχνος πολιτισμού, το Hyundai Tucson τους βρέθηκε στη μέση της ερημιάς. Τα κινητά δεν είχαν σήμα, οπότε δεν μπορούσαν να καλέσουν για βοήθεια. Συνεπώς, η μόνη λύση ήταν ο ποδαρόδρομος. Ακόμα και μετά από 4 ώρες περπατήματος, όμως, η μητέρα κατάφερε να βρει μόνο λιμνούλες, ίσα για να γεμίσει ένα μπουκάλι νερού 1 λίτρου. Τελικά το ελικόπτερο τους εντόπισε, δυο μέρες μετά, βάζοντας τέλος στην αγωνία.

Get it on Google Play Download on the App Store