Το Hyundai i30 έβαλε τα γυαλιά στους Γερμανούς

Στην πρώτη θέση των μικρομεσαίων αυτοκινήτων βρέθηκε το Hyundai i30 στη νέα έκθεση TÜV Report 2021, η οποία ανακοινώνεται κάθε χρονιά. Τα αποτελέσματα προέρχονται κατόπιν τεχνικών ελέγχων που γίνονται σε εκατομμύρια αυτοκίνητα που κυκλοφορούν στη Γερμανία και αφορούν πάρα πολλά μοντέλα διαφορετικών ηλικιών.

Δείτε ακόμα: Έκπτωση σε όλα τα νέα Hyundai i30

Για τη φετινή έκθεση, το TÜV αξιολόγησε τα αποτελέσματα από τους ελέγχους που πραγματοποίησε σε 8,8 εκατομμύρια αυτοκίνητα, από τον Ιούλιο του 2019 έως τον Ιούνιο του 2020. Τα 228 διαφορετικά και κύρια μοντέλα χωρίστηκαν σε έξι δημοφιλείς κατηγορίες: μίνι, μικρά, μικρομεσαία, μεσαία, SUV και van.

Η έκθεση TÜV τα ξεχωρίζει και με βάση την ηλικία τους ανά κατηγορίες, όπως είναι μοντέλα μεταξύ δύο και τριών ετών, τεσσάρων και πέντε ετών, ηλικίας έξι και επτά ετών, οκτώ και εννέα ετών και οχήματα ηλικίας δέκα και έντεκα ετών. Τα οχήματα με το χαμηλότερο ποσοστό βλαβών καταλαμβάνουν τις κορυφαίες θέσεις στη συνολική κατάταξη, η οποία δημοσιεύεται επίσης μία φορά το χρόνο στην Auto Bild.

Δείτε ακόμα: Δέλεαρ η τιμή του Hyundai i30 1.5 T-GDi 160 PS

Στα αυτοκίνητα ηλικίας μεταξύ δύο και τριών ετών, το Hyundai i30 βρέθηκε στην πρώτη θέση της κατηγορίας του και στην έκτη θέση της γενικής κατάταξης. Σύμφωνα με τους ελέγχους του TÜV, το μέσο ποσοστό των σημαντικών ελαττωμάτων ήταν μόλις 2,5%, ενώ περισσότερο από το 96% των Hyundai i30 (μοντέλα 2017) δεν παρουσίασαν κανένα πρόβλημα στην πρώτη γενική επιθεώρηση. Μια θέση πιο κάτω από το i30 βρέθηκε η Mercedes A-Class, ενώ στην τρίτη θέση στα μικρομεσαία (και 26η θέση γενικής) τοποθετήθηκε το Audi A3.

Get it on Google Play Download on the App Store