Το Hyundai Santa Cruz σε ρόλο… Baywatch!

H καλύτερη περίοδος για να θυμηθούμε οι παλιοί τις δροσερές εικόνες του Baywatch, αλλά και να μυηθούν οι νεότεροι σε αυτές. Οι διασημότεροι ναυαγοσώστες όλων των εποχών, με πρωταγωνιστές τον «Ιππότη της Ασφάλτου» David Hasselhoff (και σε αυτό πρέπει να ενσκήψει η νεολαία) και την απόλυτη φαντασίωση των 90’s (κι όχι μόνο), Pamela Anderson.

Τη δόξα των Ford F-150, Ranger και Nissan Pick Up που αλώνιζαν στις παραλίες της Καλιφόρνια ζήλεψε το Hyundai Santa Cruz, αναλαμβάνοντας καθήκοντα ναυαγοσώστη στην πόλη που του χάρισε το όνομά της. Η τοπική αυτοδιοίκηση της Santa Cruz (πάντα στην Καλιφόρνια) έλαβε ως δωρεά 4 ομώνυμα και ειδικά μεταποιημένα Hyundai, στη μεγαλύτερη κίνηση του είδους που έχει γίνει από τη Hyundai Motor America. Το συνολικό ύψος της δωρεάς ανέρχεται σε 164.000 δολάρια (153.620 ευρώ), περιλαμβάνοντας την πλήρη προετοιμασία των οχημάτων.

Το αμάξωμα ντύνεται στα χρώματα της πυροσβεστικής υπηρεσίας, και συγκεκριμένα του τμήματος ναυαγοσωστικής, της πόλης Santa Cruz, ενώ η καρότσα δέχεται τις ανάλογες «σκαλωσιές» για την υποδοχή των σωστικών σανίδων και του απαραίτητου εξοπλισμού. Σειρήνα και φανοί εννοείται είναι παρόντες, όπως και τα χωμάτινα ελαστικά που κάνουν άνετη την κίνηση στις αμμουδιές. Περαιτέρω μηχανικές λεπτομέρειες δεν ανακοινώνονται, οπότε δεν γνωρίζουμε αν τα «Baywatch» Santa Cruz φέρουν τον 2.5άρη τετρακύλινδρο σε ατμοσφαιρική (190 ίπποι και 244 Nm ροπής) ή υπερτροφοδοτούμενη (285 ίππους και 421 Nm) μορφή. Αμφότερες πάντως συνδυάζονται με 8άρι αυτόματο κιβώτιο, ενώ η κορυφαία και με σύστημα τετρακίνησης.

Get it on Google Play Download on the App Store