Tο Jeep Avenger «συνελήφθη» με… εξάτμιση

Με το νέο SUV Avenger, η Jeep διευρύνει και άλλο τη μεγάλη γκάμα των μοντέλων της, ενώ εισέρχεται στην εποχή της αμιγώς ηλεκτροκίνησης. Άλλωστε πρόκειται για το πρώτο 100% ηλεκτρικό αυτοκίνητο της αμερικανικής φίρμας. Στο πρόσφατο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού όπου έκανε την πρεμιέρα του αποτέλεσε ένα από τα πιο ενδιαφέροντα εκθέματα, ενώ έχει και… συνέχεια.

Το Avenger δοκιμάζεται και με κινητήρα εσωτερικής καύσης, όπως μαρτυρούν οι φωτογραφίες που δημοσίευσε ο Walter Vayr στο λογαριασμό του στο Facebook. Όπως μπορούμε να διακρίνουμε, δεν φαίνεται να έχει διαφορές εξωτερικά από το ηλεκτρικό. Το μόνο στοιχείο που μαρτυρά ότι κάτω από το εμπρός καπό του υπάρχει θερμικό μοτέρ, είναι η απόληξη της εξάτμισης στον πίσω προφυλακτήρα, κάτω από την ασημί ποδιά.

Επισήμως δεν έχει ανακοινωθεί ποιος θα είναι αυτός ο κινητήρας και υπάρχουν διάφορα ενδεχόμενα. Μπορεί να είναι ο 1.2 λτ. PureTech που τοποθετείται στα Peugeot 2008 και Opel Mokka, με τα οποία μοιράζεται την ίδια πλατφόρμα eCMP. Όμως, δεν αποκλείεται να διαθέτει το νέο 1.5 e-Hybrid που εφοδιάζει διάφορα μοντέλα των Jeep, Alfa Romeo και Fiat.

Προς το παρόν τουλάχιστον, το Avenger είναι γνωστό με το νέο ηλεκτρικό μοτέρ των 156 ίππων και 260 Nm ροπής, που τοποθετήθηκε αρχικά στο νέο Peugeot E-308 και το αναβαθμισμένο e-208. Ο ηλεκτροκινητήρας του Avenger αντλεί ενέργεια από μια νέα μπαταρία χωρητικότητας 54 kWh, εξασφαλίζοντας 400 χλμ. αυτονομίας σε μικτές συνθήκες WLTP και 550 χλμ. στην πόλη.

Get it on Google Play Download on the App Store