Το Kia EV6 στα ρεκόρ Guinness!

Το νέο Kia EV6 μπαίνει στο διάσημο βιβλίο των παγκόσμιων ρεκόρ Guinness, καθώς καταφέρνει να διασχίσει τη χώρα των ΗΠΑ, από τη μια άκρη στην άλλη με τη λιγότερο δυνατή φόρτιση από κάθε άλλο αυτοκίνητο του είδους. Ο μέσος όρος του χρόνου για κάθε στάση ήταν κάτω των 20 λεπτών, ενώ με κάποιους σύντομους υπολογισμούς το αυτοκίνητο πρέπει να σταμάτησε τουλάχιστον 22 φορές.

Το κορεατικό ηλεκτρικό μοντέλο διένυσε από τη Νέα Υόρκη μέχρι το Λος Άντζελες 2.880 μίλια (4.637 χιλιόμετρα περίπου) συνολικά, μπαίνοντας στην πρίζα για μόλις 7 ώρες 10 λεπτά και 1 δευτερόλεπτο, ξεπερνώντας τη Tesla, που κατείχε το προηγούμενο αντίστοιχο ρεκόρ με 12 ώρες 48 λεπτά και 19 δευτερόλεπτα. Μάλλον πρόκειται για το Model S P85D από το 2015.

Η τελευταία διάκριση του Kia EV6 σηματοδοτεί τη μεγάλη και ηγετική μορφή που θα πάρει η εταιρεία τα επόμενα χρόνια, όσον αφορά την ηλεκτροκίνηση, δήλωσε ο αντιπρόεδρος marketing της Kia America, Russell Wager. Προσοχή θα δοθεί στον σχεδιασμό, τη λεπτομέρεια, την ποιότητα, την τεχνολογία και την οδική συμπεριφορά κάθε επόμενου ηλεκτρικού μοντέλου, συμπλήρωσε ο ίδιος.

Ωστόσο, παραμένει αβέβαιο για πόσο μεγάλο χρονικό διάστημα θα κρατήσει το συγκεκριμένο ρεκόρ το EV6. Πηγές από την αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, αναφέρουν ότι το Tesla Model S Long Range, διέσχισε τις ΗΠΑ σε 42 ώρες και 17 λεπτά, το οποίο είναι νέο ρεκόρ για ηλεκτρικό μοντέλο. Η συνολική διάρκεια φόρτισης ήταν 7 ώρες και 12 λεπτά.

Είναι πολύ πιθανό κάποια από τις επόμενες φορές που θα το ξαναδοκιμάσει να πέσει κάτω από τις 7 ώρες. Όπως και να ‘χει, το επίτευγμα του Kia EV6, να μπει στο βιβλίο των παγκόσμιων ρεκόρ Guinness, δεν ακυρώνεται με τίποτα και θεωρείται μεγάλη επιτυχία.

 

 

Get it on Google Play Download on the App Store