Το Lada Niva κάνει πλάκα σε Alfa Stelvio και Land Rover

To Niva απέκτησε καινούργια μορφή πρόσφατα, όμως το αειθαλές off roader που αγαπήσαμε συνεχίζει ακάθεκτο. Τόσο ακάθεκτο, που σε ορισμένες αγορές αποτελεί το πιο καλοπουλημένο Lada και ταπεινώνει εμπορικά ολοκαίνουργιους ανταγωνιστές, όπως η Alfa Romeo Stelvio και το Land Rover Discovery!

Μια ματιά στις ταξινομήσεις νέων αυτοκινήτων της Γερμανίας είναι αρκετή για να αναδείξει την πίστη του αγοραστικού κοινού, στο ρωσικό εργαλείο. Το μήνα Σεπτέμβρη η Lada πούλησε 134 κομμάτια εκεί, εκ των οποίων τα 109 Niva (Legend και Travel). Επίδοση που συνιστά επίτευγμα, καθώς όχι μόνο η ρωσική εταιρία δεν εκπροσωπείται επίσημα (με ανεξάρτητες εισαγωγές και εγχώρια παραγωγή διατίθενται κάποια μοντέλα της), αλλά λόγω ακριβώς αυτών των ιδιαιτεροτήτων οι τιμές κυμαίνονται δυσανάλογα ψηλά.

Παρόλα αυτά, το Niva κατάφερε να πουλήσει περισσότερο από την Alfa Romeo Stelvio, τα Land Rover Discovery/Discovery Sport και το Range Rover Sport, φτάνοντας στο σημείο να κοντράρει ολόκληρες εταιρίες! Για παράδειγμα, η DS συνολικά πούλησε 179 αυτοκίνητα, η Jaguar 209 και η Alfa Romeo 214. Μιλώντας για τη φίρμα από το Μιλάνο, οι 100 ταξινομήσεις ανήκουν στη Stelvio. Περίπου ίδιο αριθμό πωλήσεων κατάφεραν μαζί τα Discovery και Discovery Sport (26 και 75 κομμάτια αντίστοιχα, 101 στο σύνολο), ενώ το Range Rover Sport έφτασε τις 105 μονάδες. Φυσικά μιλάμε για πολύ ακριβότερα μοντέλα από το Niva, τα οποία ωστόσο απολαμβάνουν επίσημης εκπροσώπησης και ολοκληρωμένου δικτύου διανομής/συντήρησης.

Από την αρχή του χρόνου, δε, έχουν πουληθεί στη Γερμανία 1.184 Lada, με τα 1.045 να αντιστοιχούν σε κάποια έκδοση του Niva!

Get it on Google Play Download on the App Store