To Μιλάνο υποκλίνεται στην Alfa Giulia Zagato (+video)

Μια από τις ομορφότερες παρουσίες επί τεσσάρων τροχών, στην παγκόσμια πρωτεύουσα της μόδας. Η Alfa Romeo Giulia SWB Zagato βγήκε για νυχτερινή πασαρέλα στο Μιλάνο, αιχμαλωτίζοντας πάσα βλέμμα στο πέρασμά της και συνθέτοντας εικόνες ιδανικές για υλικό αφισών.

Ο κάτοχος της μίας και μοναδικής Giulia Zagato έδωσε άδεια στο σκηνοθέτη Steve Ketner και τον YouTuber Nostalgear, προκειμένου να φωτογραφήσουν και κινηματογραφήσουν την καλλίπυγο Ιταλίδα στους δρόμους του Μιλάνο. Ένα αισθαντικό αποτέλεσμα, που κέρδισε αμέτρητους πόντους ωραιοποίησης από τα φώτα των προβολέων, που αναδεικνύουν σε όλο τους το μεγαλείο τις καμπύλες του ανθρακονημάτινου αμαξώματος. Η βραδινή έξοδος της πιο ξεχωριστής Giulia φρόντισε να δώσει έμφαση και στα περίτεχνα φωτιστικά της σώματα, που ειδικά πίσω δημιουργούν μια φαντασμαγορία άνευ προηγουμένου.

 

Η Giulia SWB Zagato κατασκευάστηκε για τον εορτασμό 100 χρόνων από την πρώτη συνεργασία του Ιταλού καροσερίστα με την Alfa Romeo, κατόπιν αιτήματος ενός εύπορου Γερμανού Alfista. Πηγή έμπνευσης αποτέλεσε η  θρυλική SZ (Sprint Zagato) του 1989, με τις επιρροές του «Τέρατος» να είναι εμφανείς μπροστά, όπου συναντάμε μια παραλλαγή των τριπλών φωτιστικών σωμάτων εκείνης, αλλά σε σύγχρονη εκτέλεση και με στοιχεία από την ανανεωμένη Giulia. Το μακρύ καπό με τους αεραγωγούς, η καμπύλη οροφή με τα διπλά «καρούμπαλα», η γραμμή της που κλείνει στο πίσω μέρος και το σχήμα του αντίστοιχου παρμπρίζ, μαζί φυσικά με τη χαρακτηριστική «Kammback» ουρά (που παραπέμπει στα μοντέλα TZ), αποτελούν σήματα κατατεθέντα του Zagato και εννοείται χαρακτηρίζουν τις σαγηνευτικές γραμμές, της μοναδικής αυτής Giulia.

Το εσωτερικό δεν ακολουθεί το δραματικό παρουσιαστικό του αμαξώματος, ξεχωρίζοντας μόνο από τον νέο πίνακα οργάνων, τα πρόσθετα φιλέτα carbon και τις πράσινες πινελιές σε ραφές, κεντρική κονσόλα και αεραγωγούς, που μεταφέρουν τη Montreal Green απόχρωση του εξωτερικού στην καμπίνα. Η μείωση του μεταξονίου και η διαφορετική διαμόρφωση της οροφής οδήγησε στην αφαίρεση των πίσω καθισμάτων, ενώ μεγάλος πρωταγωνιστής είναι φυσικά ο χορταστικός αλουμινένιος επιλογέας του 6τάχυτου χειροκίνητου κιβωτίου.

Κάτω από το καπό αναλαμβάνει ο 2.9 V6 twinturbo της Giulia QV, στην οποία βασίζεται η Zagato, αλλά με προδιαγραφές GTAm. Όπερ σημαίνει πως o 690T παράγει 540 ίππους στις 6.500 σ.α.λ. και 600 Nm στις 2.500 σ.α.λ. Επιδόσεις δεν ανακοινώνονται, αλλά θα πρέπει να περιμένουμε επιτάχυνση επιπέδου GTAm (0-100 χλμ./ώρα σε περίπου 3,5 δλ.) και τελική αρκετά υψηλότερη από τα 290 χλμ./ώρα εκείνης, λόγω καλύτερης αεροδυναμικής και απουσίας της τεράστιας αεροτομής.

Get it on Google Play Download on the App Store