Το νέο Honda Civic στην «καρδιά» της Alfa Romeo

Έχοντας ήδη αποκαλυφθεί η ευρωπαϊκή έκδοση του νέου Honda Civic e:HEV, το αυτοκίνητο είχε την τιμητική του στην έκθεση ‘Social Garden’ του Vanity Fair στο Milan Design Week 2022. Σε μια πόλη όπου χτυπάει η «καρδιά» της μόδας, αλλά και της Alfa Romeo.

«Είμαστε χαρούμενοι που μπορούμε να δώσουμε στο Ιταλικό κοινό τη δυνατότητα να έρθει σε επαφή με το Civic για πρώτη φορά. Η ανταπόκρισή του στο αυτοκίνητο μέχρι τώρα είναι εξαιρετική, και τώρα με την παρουσία του στο Milan Design Week έχει την ευκαιρία να έρθει σε επαφή με πελάτες που εστιάζουν στο design» εξηγεί o Γενικός Διευθυντής του Τομέα Σχεδίασης στην Ιταλία, Simone Mattogno.

Η νέα σχεδιαστική φιλοσοφία της Honda έχει δημιουργήσει μία σύγχρονη εξέλιξη της εξωτερικής σχεδίασης του Civic. Το νέο μικρομεσαίο Honda διαθέτει μία χαμηλότερη, πιο κομψή γραμμή οροφής, και χαμηλότερη μεσαία γραμμή που αυξάνει τις γυάλινες επιφάνειες, βελτιώνοντας την προς τα έξω ορατότητα και προσφέροντας την ίδια αίσθηση άνεσης χώρου και ελευθερίας με το εσωτερικό του πρώτου Civic. Στη δημιουργία της πιο σπορ, τύπου coupe αισθητικής του νέου Civic, συνεισφέρει το μεταξόνιο που είναι κατά 35 χλστ. μακρύτερο από του προηγούμενου μοντέλου, ο κοντύτερος κατά 20 χλστ. πίσω πρόβολος και το μειωμένο συνολικό ύψος. Επιπλέον, η πίσω πόρτα από ρητίνη, μειώνει το βάρος της πίσω πόρτας κατά 20% συγκριτικά με το προηγούμενο μοντέλο και διαδραματίζει κρίσιμο ρόλο στην επίτευξη της πιο κομψής σχεδίασης.

Μέσα στην καμπίνα, η αρχή εξέλιξης της Honda αποτυπώνεται με ένα ανθρωποκεντρικό εσωτερικό που έχει σχεδιαστεί για να εξασφαλίζει ανώτερα επίπεδα φινέτσας και ευρυχωρίας. Προσφέρει μεγαλύτερη ορατότητα και αίσθηση ελευθερίας χάρη στο χαμηλό, επίπεδο ταμπλό, τη θέση των εξωτερικών καθρεπτών και τα μεγάλα παράθυρα. Όλο αυτό μεταφράζεται σε μία σχεδίαση εσωτερικού που ενσωματώνει την ίδια καθαρή, σύγχρονη σχεδιαστική φιλοσοφία με το εξωτερικό, με μία απέριττη, εστιασμένη στο χρήστη διάταξη που περιλαμβάνει υψηλής ποιότητας υλικά. Η γενναιόδωρη χωρητικότητα του χώρου αποσκευών του νέου Civic παραμένει στα ίδια επίπεδα με πριν – από τις μεγαλύτερες στην κατηγορία του – αλλά με ένα φαρδύτερο άνοιγμα της πίσω πόρτας για βελτιωμένη χρηστικότητα. Το αποτέλεσμα είναι ένα όχημα με χώρο και λειτουργικότητα που το καθιστούν μία βιώσιμη εναλλακτική πρόταση έναντι μεγαλύτερων οχημάτων όπως τα SUV. Η εστίαση στις λεπτομέρειες της σχεδίασης φαίνεται από τους καινοτόμους αεραγωγούς που βρίσκονται σε όλη την καμπίνα. Αυτοί επιτρέπουν μία ευρύτερη, αλλά λιγότερο ενοχλητική ροή αέρα στο εσωτερικό, ενώ η premium εμφάνιση επιτυγχάνεται με τη χρήση ενός μοτίβου πλέγματος στο φαρδύ άνοιγμα του αεραγωγού.

Ιδιαίτερη προσοχή δόθηκε στο σχεδιασμό ενός περιβάλλοντος που απαιτεί ελάχιστη σωματική κίνηση από τους επιβάτες από τη στιγμή που θα καθίσουν στο αυτοκίνητο. Το σύστημα infotainment είναι τοποθετημένο στο πεδίο της περιφερειακής όρασης του οδηγού, που σημαίνει ότι για να δει τις πληροφορίες δεν χρειάζεται να κινεί το κεφάλι του – μειώνοντας τους περισπασμούς και το χρόνο όπου το βλέμμα του δεν θα είναι στραμμένο στο δρόμο, με αποτέλεσμα να αυξάνεται η ασφάλεια.

Το Civic έχει θέσει νέα σημεία αναφοράς από τότε που παρουσιάστηκε πριν από πενήντα χρόνια, έχοντας πουλήσει πάνω από 27,5 εκατομμύρια μονάδες σε 170 χώρες. Η ολοκαίνουργια έκδοση το μοντέλου φτάνει στην Ευρώπη από το Φθινόπωρο του 2022.

Get it on Google Play Download on the App Store