Το νέο κτήνος 1.817 ίππων του Μάικλ Τζόρνταν

Τα λόγια για τον Μάικλ Τζόρνταν όχι απλά περιττεύουν, δεν αρκούν καν για να περιγράψουν το μεγαλείο του «Air». Ο μεγαλύτερος μπασκετμπολίστας όλων των εποχών, ένας από τους σπουδαιότερους αθλητές της Ιστορίας, αλλά και ένας από τους πλέον επιτυχημένους επιχειρηματίες. Με περιουσία που αριθμεί εκατοντάδες εκατομμύρια, ενδεχομένως να φτάνει και στο δισεκατομμύριο, ο Τζόρνταν ξοδεύει αρκετά από αυτά στη δεύτερη μεγάλη του αγάπη: τα αυτοκίνητα.

Το τελευταίο του απόκτημα κοστίζει 3 εκατομμύρια δολάρια (2,77 εκατ. ευρώ), έχει 1.817 ίππους και αναμένεται να γίνει το ταχύτερο roadster όλων των εποχών! Ο λόγος για το Hennessey Venom F5 Roadster, το οποίο η «Αυτού Αερότης» παρέλαβε στο ιδιωτικό του golf club στη Φλόριντα, από τον John Hennessey. Ο ιδρυτής και πρόεδρος της εταιρίας φυσικά δεν έχασε την ευκαιρία για μια selfie με τον GOAT, μπροστά από το ανοιχτό «Φαρμάκι». Ο Τζόρνταν είναι ένας από τους μόλις 30 κατόχους Venom F5 Roadster, εμπλουτίζοντας ένα γκαράζ που στεγάζει ακόμα Mercedes, Ferrari, McLaren και Pagani.

Το Venom F5 Roadster είναι κατά βάση πανομοιότυπο με το κλειστό, εξαιρώντας φυσικά το αφαιρούμενο ανθρακονημάτινο πάνελ (μόλις 8,1 κιλά το βάρος του) πάνω από τα κεφάλια των δυο επιβατών, που αποθηκεύεται σε ειδική τσάντα Merino. Σημαντική διαφοροποίηση και άνωθεν του κινητήρα, όπου τα αεροδυναμικά εξελιγμένα «στόρια» του κανονικού Venom δίνουν τη θέση τους σε διάφανο κάλυμμα (αντοχής σε θερμοκρασίες μέχρι 540 βαθμών Κελσίου), που παρέχει απρόσκοπτη θέα στα 6.6 λίτρα και τα διπλά τούρμπο του Fury V8.

Ο 6.6 twinturbo V8 παράγει την ίδια, κολοσσιαία, δύναμη με το F5, μεταβιβάζοντας στους πίσω τροχούς 1.817 άλογα και 1.617 Nm ροπής μέσω 7τάχυτου ημιαυτόματου κιβωτίου. Η αύξηση στο βάρος δεν είναι τέτοια που θα μπορούσε να απασχολήσει ποσά ισχύος αυτού του επιπέδου, με τη ζυγαριά να σταματά για το Roadster στα 1.406 κιλά (1.360 το κλειστό Venom). Συνεπώς η αναλογία κιλών ανά ίππο εξακολουθεί να βρίσκεται κάτω από το «1», στο απίστευτο νούμερο των 770 γραμμαρίων/ίππο (748 γρ./ίππο το κουπέ)! Το αποτέλεσμα όλων αυτών; Τελική 483 χλμ./ώρα!

Get it on Google Play Download on the App Store