Το νέο Lada Niva με turbo κινητήρα

Νέα εποχή ξεκινάει για την Lada, αφού σύμφωνα με το πλάνο «Renaultution» θα παρουσιαστούν τέσσερα νέα μοντέλα έως το 2025, μεταξύ των οποίων θα είναι και το νέο Niva που θα κάνει την εμφάνισή του το 2024. Τα νέα Lada θα βασίζονται στην πλατφόρμα CMF-B, όπου «πατάνε» τα νέα Renault Clio και Captur, καθώς και τα νέα Nissan Juke και Note.

Το νέο Niva θα προσφέρεται σε δύο μεγέθη, σε μικρό και μεγαλύτερο, που σημαίνει ότι θα υπάρχει 3θυρο και 5θυρο με πιο μακρύ μεταξόνιο, όπως ισχύει στο υπάρχον Niva Legend. Για την σχεδίαση του νέου ρωσικού 4κίνητου SUV έχουμε μια εικόνα από το σκίτσο που δόθηκε πριν από λίγες μέρες στη δημοσιότητα και με βάση αυτό δημιουργήθηκαν οι ψηφιακά επεξεργασμένες εικόνες που βλέπετε πάνω. Το νέο Niva θα κρατήσει, αλλά σε πιο σύγχρονη μορφή το μπροστινό μοτίβο του παλιού Niva με τη μάσκα που ενσωματώνει τα φωτιστικά σώματα και τα φλας πάνω από τα φώτα, ωστόσο η συγγένεια θα σταματάει εκεί.

Θα είχε πολύ ενδιαφέρον το μελλοντικό Niva να μην πωλείται μόνο στη Ρωσία αλλά και στην υπόλοιπη Ευρώπη, όμως θα πρέπει να συνοδεύεται και από τους κατάλληλους κινητήρες. Ανεπίσημες πληροφορίες κάνουν λόγο ότι η βασική του έκδοση θα προσφέρεται με ένα ατμοσφαιρικό μηχανικό σύνολο 1.8 λτ., συνδυασμένο με κιβώτιο 6 ταχυτήτων. Αυτό σημαίνει ότι το μοτέρ αυτό δεν θα ταιριάζει με τα πρότυπα της Δ. Ευρώπης.

Όμως λέγεται ότι στην γκάμα θα υπάρχει και ο 1.3 λτ. Turbo βενζινοκινητήρας και με CVT κιβώτιο ταχυτήτων. Βέβαια, το ιδανικό μοτέρ για ένα τέτοιο όχημα θα ήταν το ντίζελ 1.5 λτ. Blue dCi, το οποίο όμως αρχίζει και διαγράφεται από την γκάμα των μοντέλων της Renault. Η επιλογή ενός υβριδικού (έστω και mild hybrid) θα ανέβαζε κόστος παραγωγής και τιμή πώλησης, οπότε το Niva θα έχανε αυτό το σημαντικό του πλεονέκτημα. Άλλωστε μέχρι το 2024 πολλά μπορούν να αλλάξουν, γι’ αυτό θα περιμένουμε μέχρι τότε θα δούμε τι θα συμβεί.

Πηγή φωτογραφιών: Kolesa.ru

Get it on Google Play Download on the App Store