Το νέο Toyota Corolla των 50 εκατομμυρίων

Το πολύ εντυπωσιακό νούμερο των 50 εκατομμυρίων έφτασε το εξαιρετικά δημοφιλές, παγκόσμιο best seller μοντέλο της Toyota, το Corolla, από το 1966 που παρουσιάστηκε έως σήμερα. Πρόκειται για τον τεράστιο αριθμό των Corolla που έχουν πωληθεί αυτά τα χρόνια σε όλη την υφήλιο, γεγονός που γιορτάζει η Toyota με το λανσάρισμα στην Ιαπωνία, της επετειακής έκδοσης «50 Million Edition».

Το Corolla με τη βαριά κληρονομιά των 50 εκατομμυρίων οχημάτων διατίθεται σε όλους τους τύπους αμαξώματος, όπως είναι το Hatchback, το Sedan και το Touring Sports. Μερικά από τα αποκλειστικά τους γνωρίσματα είναι οι ειδικού σχεδιασμού ματ μαύρες 17άρες ζάντες αλουμινίου με ελαστικά 215/45 στο σεντάν και στο στέισον βάγκον, όπως και οι 16 ιντσών με 205/55 ελαστικά στο 5θυρο. Επιπλέον φέρουν μαύρα γυαλιστερά διακοσμητικά, προσθήκες στα μαρσπιέ, μεγάλο αεραγωγό μπροστά, λογότυπα «50 Million Edition» στα εμπρός φτερά και μια διακριτική αεροτομή στο πίσω καπό του σεντάν.

Στο εσωτερικό τη διαφορά κάνουν τα διακοσμητικά σε αποχρώσεις χαλκού ή αλουμινίου και οι κίτρινες ή κόκκινες ραφές σε καθίσματα, ταμπλό, πόρτες, τιμόνι και επιλογέα ταχυτήτων, μαζί με τα σπορτίφ εμπρός καθίσματα και τα λογότυπα «50 Million Edition» στο ταμπλό.

Την κίνηση ανεξαρτήτως αμαξώματος αναλαμβάνει το γνωστό υβριδικό σύνολο των 1.8 λτ., με τη συνδυαστική ισχύ των 122 ίππων. Επίσης, υπάρχει και τετρακίνητο E-Four για το 4θυρο και το στέισον βάγκον.

Οι τιμές του Corolla 50 Million Edition ξεκινούν στην Ιαπωνία από τα 2.830.000 γεν, τα οποία ισοδυναμούν με 21.800 ευρώ.

Get it on Google Play Download on the App Store