Το νησί που έχει παραπάνω Fiat Panda από κατοίκους

Οι Ιταλοί λατρεύουν το Fiat Panda. Όχι ότι η υπόλοιπη Ευρώπη πάει πίσω, το πιο καλοπουλημένο αυτοκίνητο πόλης της ηπείρου είναι. Αλλά στην εγχώρια αγορά το Panda δεν λέει να ξεκολλήσει από την πρώτη θέση της γενικής κατάταξης πωλήσεων, όχι απλά της κατηγορίας.

Η Fiat δημιούργησε ένα μικρό video αφιερωμένο στην αγάπη των Ιταλών για το μικρό της, η οποία περνάει σε άλλο επίπεδο στο νησί Pantelleria, στη Σικελία. Το φιλμ ονομάζεται εύστοχα «Pandelleria» και σύμφωνα με τη φίρμα από το Τορίνο, διαθέτει περισσότερα Panda από κατοίκους! Λίγο υπερβολή και ποιητική αδεία ακούγεται, λαμβάνοντας υπόψη πως το Pantelleria έχει 7.335 μόνιμους θαμώνες, κάτι που σημαίνει ότι θα έπρεπε όλοι τους να πληρώνουν τέλη για τουλάχιστον ένα Panda. Ο ισχυρισμός, αντίθετα, πως το συγκεκριμένο νησί παρουσιάζει τον μεγαλύτερο αριθμό Panda ανά αριθμό κατοίκων, είναι σαφώς πιο κοντά στην πραγματικότητα.

Το video φιλοξενεί 14 «Παντελεριανούς», επιδεικνύοντας την ποικιλομορφία στο target group του αυτοκινήτου. Παρότι οι άνθρωποι διαφέρουν επαγγελματικά μεταξύ τους όσο δεν πάει (πνευματικός οδηγός, ιερέας, μελισσοκόμος, αγρότης, μηχανικός και μουσικός, μεταξύ άλλων), κοινό σημείο είναι η αγάπη τους για το Panda. Τριάντα λεπτά από ιστορίες συμβίωσης με τον Ιταλό «μπόμπιρα», εν μέσω της κλασικής ομορφιάς του ιταλικού νότου και της μεσογειακής αύρας.

To Panda βρίσκεται κοντά μας από το 1980, αριθμώντας μέχρι σήμερα 3 γενιές. Η τελευταία παρουσιάστηκε το 2011 και συνεχίζει ακάθεκτη, έχοντας δεχτεί μια εκτεταμένη ανανέωση το 2020, που περιλάμβανε για πρώτη φορά την προσθήκη υβριδικού μοτέρ. Το mild hybrid σύνολο του 1.0 λίτρου είναι το μοναδικό με το οποίο διατίθεται πλέον, αλλά ουδόλως απασχολεί το ευρωπαϊκό κοινό. Ένα κοινό που θα συνεχίσει να αγαπά το Panda MK3 για τουλάχιστον 2 χρόνια ακόμα, καθώς ο αντικαταστάτης προγραμματίζεται να παρουσιαστεί στα τέλη του 2025-αρχές 2026.

Get it on Google Play Download on the App Store