Το πιο γρήγορο τρακτέρ στον κόσμο! (+video)

Ο λόγος για το τρακτέρ JCB Fastrac, με οδηγό τον Guy Martin ο οποίος έκανε νέο Αγγλικό ρεκόρ ταχύτητας για τρακτέρ.

Ο πολυνίκης οδηγός αγώνων μοτοσυκλέτας κατάφερε να πιάσει την ταχύτητα των 166,7 χλμ./ώρα με το βελτιωμένο τρακτέρ της JCB.

Δείτε ακόμη: Ρεκόρ ταχύτητας 402,5 χλμ./ώρα σε δημόσιο δρόμο!

Μάλιστα ο Martin έσπασε το προηγούμενο ρεκόρ που κατείχε ο γνωστός μας Stig, όπου οδηγώντας το Tracktor στην πίστα του Top Gear, είχε πιάσει την ταχύτητα των 147,9 χλμ./ώρα. Το συγκεκριμένο εγχείρημα έλαβε χώρα στο διάδρομο του στρατιωτικού αεροδρομίου Elvington, όπου ο Guy Martin οδήγησε ένα τρακτέρ της JCB ως τα 166.7 χλμ./ώρα. Το τρακτέρ που είχε στα χέρια του ο Martin, ένα βελτιωμένο Fastrac, κινείται από ένα θηριώδη κινητήρα πετρελαίου, χωρητικότητας 7,2 λίτρων με ισχύ 1.000 ίππων, ενώ η ροπή ξεπερνάει τα 2.500 Nm. Πέρα όμως από τη κτηνώδη δύναμη, το Fastrac πραγματοποίησε, με τη βοήθεια της Williams Advanced Engineering και αυστηρή δίαιτα, ώστε να χάσει τα περιττά κιλά και να γίνει παράλληλα πιο αεροδυναμικό.

Διαβάστε επίσης: Τράκτορας Volvo ισχύος 2.400 ίππων έκανε νέα ρεκόρ ταχύτητας!

Μετά την επίτευξη του ρεκόρ, σε δηλώσεις του ο Martin ανέφερε: «Πραγματικά ήταν μια υπέροχη μέρα με την JCB στο Elvington! Οι μηχανικοί είχαν κάνει εξαιρετική δουλειά, όλα δούλευαν στην εντέλεια, όπου και το JCB ήταν ακλόνητο στον αεροδιάδρομο! Ειλικρινά, η δουλειά ήταν πανεύκολη».

https://www.facebook.com/JCB/videos/2254606637967812/?t=13

Get it on Google Play Download on the App Store